Balina, liuks! O gal gali ir viso augalo nuotrauką įkelti? Kurį laiką ši laišva labai masino, va ir praeitą pavasarį Sopot'o parodoj ją apžiūrinėjau, bet vis kiti norai nugali. Ale jei tiek metų jums nepavyko jos pražydinti, tai gal ne pati lengviausiai sukalbama? Ar nuo visai mažutės auginate?
Eik tu sau, kokio dydžio jau keras, ypač jei augintas nuo visiškos mažumės! Šaunuoliai jūs! Puikų pašiaušėlį užauginote. O kame pasodintas ir kokiom sąlygom auginamas - temperatūra, šviesa, vanduo? Žiedelis tikriausiai gan mažas, spėju, kokių 3 cm skersmens, bet toks tvarkingai su visom laišvoms priklausančiom lūpos kvarbatkom. Gražu.
Vakarinė palangė, purškiama vasarą kasdien, žiemą rečiau, bet vis tiek kelis kartus per savaitę. Substrato per šaknų mišką nebeįžiūriu , bet bus pušies žievė su kokoso gabaliukais, dar greičiausiai dėta lavos gabaliukų.
Pas mane žiemos metu rytinė palangė, kai tik orai leidžia gyvena šiltnamyje, teko kelias vasaras ir lauke praleisti. Išbandžiau viską ką radau aprašymuose dėl pražydinimo, bet niekas nepadėjo. Kadangi augalas kompaktiškas ir man patinka gumbai ir lapai tai tik todėl dar gyvena pas mane
Užteko 2018 metais pasiguosti, kad nenori žydėti ir jau 2019 pavasarį žydėjo vienas žiedelis, o šiemet visi nauji ūgliai su pumpurais, po truputi skelidžiasi, bus daugiau foto vėliau
Zvalgiausi ir as i sia laelia. Mane is vis zavi visos mazos laelios - atrodo labai graziai su savo kompaktiskais ugliukais. (pirma karta as apie jas suzinojau ir siaip pamaciau pas jus siltnamy, Mozaika )
Bet kazkaip 12 metu laukimas.. vercia mane susimastyt apie pirkima
Tuo metu kai lankiausi jusu siltnamy - galvojau kad as jau profas, kuriuo niekuo negalima nustebint. Isejus is tavo "rezervuaro" supratau, kad klydau. Daug ka as pamaciau pas jumi naujo. Ir macodes petola pamaciau pirma karta, ir saracenijas, ir saulasares, ir laelias, ir neofinitijas