Didžiosios Britanijos Orchidėjininkų draugija

Visa informacija apie orchidėjų parodas ir kitus renginius

Moderators: Urze, EvaJa, Ramsis, Šilingė, mozaika

Post Reply
User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3252
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Didžiosios Britanijos Orchidėjininkų draugija

Post by MrGreen »

Slogaa wrote:
Thu Jul 30, 2020 10:16 pm
Kartais turiu tokios info ir nežinau kur ją padėti.
Kai bus laiko apie organizaciją papasakosiu daugiau, tačiau šiandieną (kiek vėlokai) noriu pasidalint webinaru, kuris vyks rytoj, 11 ryto anglijos laiku (Lietuvoj 13valandą).
Tiems, kas supranta britų akcentą ir kalbą siūlau prisijungt ir paklausyt apie šiltnamius ir jų įkūrimą. Webinaro gale bus galima užduot klausimus.
Kalbės trys komiteto atstovai, auginime turintys daugiau nei 20metų patirties - Zane Rappa, Michael Radley ir Paul Knight.
"Laida" dažniausiai trunka valandą.

Nuoroda --> https://zoom.us/j/99208260574
Password (jei prašys) 615243

Labai tikiuosi, kad kažkokių trugdžų neturėsite. Tokius mėnesinius susirinkimus OSGB turi kiekvieną mėnesį - gyvai, salėje. Tačiau dėl dabartinės padeties viskas perkelta į internetinę erdvę, kurios metu OSGB leidžia prisijungt ir kitom bendruomenėm.

Dėje, bet transliacija vyks gyvai, po kurios peržiūrėti ne nariams galimybių nebus.

Nepraleiskite puikios progos!
Screenshot_20200730_212257.jpg
Screenshot_20200730_212257.jpg (113.09 KiB) Viewed 4832 times
Slogaa wrote:
Tue Aug 18, 2020 10:57 pm
Nu va, tapau komiteto nariu :D
Bet šiaip labiau norėjau, kad paskaitytumėt, nes čia principe daugėlis jūsų, forumiečių, paminėta [taip.gif]
Screenshot 2020-08-18 at 21.56.53.png
Screenshot 2020-08-18 at 21.56.53.png (2.5 MiB) Viewed 4832 times

User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3252
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Re: Didžiosios Britanijos Orchidėjininkų draugija

Post by MrGreen »

Slogaa wrote:
Wed Aug 19, 2020 3:25 pm
Ačiūū visiems. Be jūsų žinių, geranoriškumo ir meilės orchidėjoms nebūtų ir manęs : )
Tad ačiū ačiū visiems asmeniškai, kas įsileido į savo namus, laboratorijas, kiemus, šiltnamius ir sodus - rodė ir pasakojo, mokė ir GUNDĖ :lol: . Visko išmokau tik jūsų ir forumo dėka. Už meilę miniatiūroms asmeniškai dėkoju Rasiukonui.

Na ir šiaip, forumas ir jame gyvenantys žmonės išmokė ir moko ne tik apie orchidėjas, bet ir lietuvių kalbos (neleidžia užmiršt gimtosios kalbos :lol: ), apie augaliją "in general".
Man tik LABAI LABAI gaila, kad tuo metu, kai LOD žydėjo - aš buvau dar mokinė mokykloj ir jokios "močiučių gėlės" manęs nežavėjo. Bet neprarandu vilties, kad gal gi su laiku ir vėl atsiras parodos, žurnalai, susirinkimai..

AČIŪ VISIEMS DAR KARTĄ,

P.s. Katinas tai skolintas iš kaimynų
Slogaa wrote:
Thu Aug 20, 2020 4:01 pm
Vis neprisiruošiu - bet labai norėjau papasakoti šiek tiek apie pačią organizaciją (kuo įmanoma trumpiau).
Taigi, pačioje Anglijoje orchidėjų ir kitokių augalų organizacijų labai nemažai - jos visos dalinasi į etnografinius regijonus. (pvz: Essex'o orchidėjų draugija, škotijos ir t.t.). Pati didžiausia ir žinomiausia - OSGB, kuri principe apima visą angliją, tačiau jos oficiali "būveinė" - Londonas.
Apie šią draugiją žinau daug metų, nes kiekvieną kartą per parodas draugijos prezidentas ir kiti nariai labai verbavo įstot. Tris metus delsiau, dėl kažkokios keistos priežasties - internete atsiliepimai labai jau prasti: visi seni snobai, niekas nemėgsta kažkokių jaunų nepatyrusių, niekas nemėgsta naujovių, o miniatiūras iš vis gali pamiršt, nes trofėjus laimi tik augalai nemažesni nei pusė rankos.

Gera Andriaus pažįstama - Salaitė priklauso Oficialiai teisėjų tribūnai ir ji vis parašydavo man, kodėl gi neįstoju. O aš jai tą patį - "niekas ten pas jus manęs nesupras, aš ir S/H auginu, ir miniatiūras"...
Kažkokiu etapu buvau labai susidomėjus teisėjavimu - iš vis, kaip tai vyksta, pagal ką tie augalai yra vertinami, kodėl gi tos miniatiūros niekada nelaimi ir panašiai. Supratau, kad susimokėjus dvidešimt svarų metams ir patapus nariu tikrai nieko neprarasiu.

Taigi, sulaukus 2019 metų galo aš išsišiepus tapau nariu ir atėjau į pirmą susirinkimą - paskaitą. Buvau ant tiek pašėlusiai laiminga kad atsitempiau P.Schilleriana kartu su savim, beveik dviejų valandų kelionėje traukiniuose, metro ir spustyse. Atvažiavau gerokai anksčiau nei turėjo prasidėt paskaita, įžygiavau su plačia šypsena, kur tyliai sedėjo komiteto nariai aplink apvalų stalą. Vieni į kitus žiūrėjom kiek pasimetę - aš - į juos, nes nesitikėjau išvyst šešių žmonių - galvojau čia susirinkimas dešimtim... o jie į mane - kad kokio velnio paprastas narys atėjo į komiteto susirinkimą (kuris vyksta prieš oficialią paskaitą nariams). :mrgreen: :mrgreen:

Ai tai sakau nepykit, aš čia kampe pastovėsiu su savo gelyte... aš naujokas..

Čia pat prie manęs prišoko gal porą narių su klausimais, aš ką pirmą kartą ir jau augalus atsitempiau??? Pamatę Rifo Šillerianos dydi besibūriuojančių aplinkui turėjau kur kas daugiau :mrgreen:


Po mėnesio ar poros gavau pakvietimą įstot į komiteto gretas (bet čia ne dėl to, kad mėgstu nekviesta ateiti anksčiau laiko halo ). Skeptiškai aš žiūrėjau į narystę - nu maždaug: "ką aš daugiau galiu išmokt ar sužinot" - juk jau viską žinau ir taip.
Tiesa ta, kad atrandu ir sužinau visko pakankamai daug - parodos, parodų instaliacijos, kaip jose dalyvaujama ir sukuriami dideli parodiniai stendai, apie teisėjavimo kriterijus - kaip tapti teisėju, kaip augalai vertinami, už ką duodami prizai - trofėjai.. Čia temos, kurios man buvo didelė naujiena - ko nebūčiau sužinojus, jei neįstočiau. Bet be to - kasmenesinės paskaitos visom, įvairiausiom orchidėjų temom. Į paskaitas atvažiuoja kviestiniai svečiai, kurie pasakoja apie orchidėjas augančias gamtoje ir t.t.

Susirinkimai dažnai yra filmuojami ir talpinami nariams skirtame tinklapy. Kas tris menesius išleidžiamas pakankamai storas bei naudingas žurnalas. "Abonimentas" metams kainuoja berods 20£ ir nariams iš už jūrų marių - apie 35svarus kartu su siuntimais.


OSGB dalyvauja didžiausiose Anglijos parodose: daro savo asmeninę pavasarį ir rudenį (per kurias dalina trofėjus), Chelsea (didžiausioje europos augalų parodoje), Londono RHS Orchidėjų parodoje (jas esu aprašinėjus kas met) ir Malverno trijų regionų ("kalchoznikų") parodoje ir taip pat visų kitų didesnių orchidėjų organzacijų organizuojamose parodose.

Viena iš gražiausių OSGB "legendų" tai yra trofėjai. Jie dalinami už tam tikras augalų kategorijas: "three best laelinae species in show", "best cymbidium species", "best first time blooming plant grown from seed" ir t.t. Trofėjų yra įvairių - nuo paveikslų, iki sidabrinių, daug kg sveriančių trofėjų. Beveik visi jie yra graviruojami nugalėtojų vardais ir yra atiduodami metams į nugalėtojo namus. Trofėjai yra įteikiami per pavasario ir rudens OSGB parodas, per trofėjų įteikimo ceremoniją. Kai kurie trofėjai skaičiuoja šimtmečius ir yra pilnai nugraviruoti skirtingais žmonių vardais.

Na ir dar vienas įdomesnių faktų tai OSGB prezidentas - Dr Simon Pugh-Jones MBE - žmogus, kuris turi įkūręs Orchidėjų dauginimo mokyklą šalia pagrindinės vaikų mokyklos, ir kaip "projektą"/"būrelį" vaikai gali rinktis išmokti auginti orchidėjas. Jie turi laboratorijas, tad orchidėjas augina iš sėklų - išvedinėja hibridus, keliauja į pietų ameriką - žiūri, kaip gi tos orchidėjos gyvena gamtoje.

Kiekvieną mėnesį OSGB rengia teisėjų stalą, kur visi nariai seminaro metu gali atnešt savo pražydintus augalus - ir jie bus įvertinti teisėjų. Šiuo metu paskaitos ir teisėjų stalas persikėlė į internetą ir susilaukė nemažai dėmesio - juk sunku atnešti augalą į kasmėnesinę parodą, jei gyveni Škotijoje, o parodinis stalas stovi Londone.
Šiuo metu komitetas kaip tik sprendžia šiokius tokius naujus pasiūlymus palikti online teisėjavimą kaip atskirą "kategoriją", bet kartu nepamiršti ir realios parodos. Taip pat teisėjavimas ruošiamas būt padalintas į porą kategorijų, priklausančių nuo augintojų: "Junior" ir "Senior" pogrūpius. Kas išties, mano manymu labai tikslinga - sunku rungtis su augalais, skaičiuojančiais po dešimt metų, kai esi visai naujokėlis. Dauguma žmonių net nesivargina nešti savo vieno ar dviejų žiedelių į parodas, nes žino, kokie "monstrai" juos suvalgys.
O juk parodos principe ne dėl prizų.. o dėl žiedų..


Tikiuosi, buvo įdomu šiek tiek pasiskaitinėt apie VIS DAR EU kaimynų veiklą.
O čia šiek tiek daugiau info:

Simono pardavinėjami, vaikų užauginti augalėliai: https://www.etsy.com/uk/shop/Writhlingt ... =784446214

Visa informacija kaip tapti nariu: https://www.osgb.org.uk/subscriptions
Mėnesiniai Teisėjavimai online: https://www.osgb.org.uk/online-table-shows
Žurnalų pavyzdžiai: https://c877d652-a4b4-4c2a-91c9-cfcb08f ... d505bf.pdf . https://c877d652-a4b4-4c2a-91c9-cfcb08f ... 602696.pdf
https://c877d652-a4b4-4c2a-91c9-cfcb08f ... 01028c.pdf




P.S. Tai nėra OSGB reklama - niekieno neverbuoju - tiesiog rašau informaciją, kuri kam nors gali būti įdomi ar naudinga.
Attachments
Screenshot 2020-08-20 at 15.05.50.png
Screenshot 2020-08-20 at 15.05.50.png (3.39 MiB) Viewed 4831 times
Screenshot 2020-08-20 at 15.04.16.png
Screenshot 2020-08-20 at 15.04.16.png (7.07 MiB) Viewed 4831 times
Screenshot 2020-08-20 at 15.04.01.png
Screenshot 2020-08-20 at 15.04.01.png (7.6 MiB) Viewed 4831 times
Screenshot 2020-08-20 at 15.03.20.png
Screenshot 2020-08-20 at 15.03.20.png (2.24 MiB) Viewed 4831 times

User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3252
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Re: Didžiosios Britanijos Orchidėjininkų draugija

Post by MrGreen »

Slogaa wrote:
Thu Sep 03, 2020 5:28 pm
Evelina - nu tai vat taip daugmaž ir buvo - reiktų paminėti faktą, kad užsienyje orchidėjų ir šiaip - augalų hobiai yra labai LABAI nepopuliarūs tarp jaunimo. Ir jaunimu tai vadinu žmones iki trisdešimt penkerių metų. Pagrindas yra vos judantys krutantys senukai, skaičiuojantys gerokai virš šešiasdešimt. Ištikro tai pakankamai opi draugijos problema, nes besidominčių naujų jaunų žmonių labai nedaug, o palikimas tikrai solidus, kurį reikia perleisti kitomis kartomis. Ir tai ne tik OSGB problema - tas pats ir su teisėjų konciliumu, kitom orchidėjų ir augalų organizacijomis.

Mozaika - hmm.. kaip taikliai pasakyta... Išties, kaip ironiška - ne veltui stereotipiškai daug kas sako, kad draugijose senbūviai į naujokus žiūri kiek nerimtai. Ir ne dėl patirties stygiaus - o būtent dėl to pačio - dvejojama, kaip ilgai truks susidomėjimas. Ir aš puikiai suprantu (dabar jau) - nes daug žmonių atsisijoja, nukrenta, išsigrynina.
Bet.. tikriausiai visais naujokais dalinai reikia tikėt :lol:


AČIŪ VISIEMS



Šiek tiek ir vėl info apie seminarą:
The next online talk will be by Dr Henry Oakeley on "Orchid hunting in Peru" and will take place on September 5th at 11:00 AM (GMT). (13:00 Lietuvoje) You can use the link https://zoom.us/j/95325480192?pwd=YThqY ... c1endNdz09
You must use Password: 615243 to access the talk.

User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3252
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Re: Didžiosios Britanijos Orchidėjininkų draugija

Post by MrGreen »

Slogaa wrote:
Thu Sep 17, 2020 1:18 pm
https://www.osgb.org.uk/table-show/september-2020 rugsėjo judging table

(va cia tai leavifoliumo vaikas :w00t: )
Screenshot 2020-09-17 at 12.19.44.png
Screenshot 2020-09-17 at 12.19.44.png (1.68 MiB) Viewed 4831 times

User avatar
Slogaa
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 496
Joined: Mon Oct 26, 2020 10:57 am
Location: Londonas
Contact:

Re: Didžiosios Britanijos Orchidėjininkų draugija

Post by Slogaa »

Išėjo mano antras straipsnis apie terariumus ir mianitiūras - įkeliu PDF. Sveikinu patekusius į žurnalą.
Beje, gavau laišką, jog Dresslerella caesariata nėra tikslingai identifikuota - tai yra Acianthera (Pleurothallis) melanochthoda ( Mozaika)
Screenshot 2020-11-02 at 17.10.05.png
Screenshot 2020-11-02 at 17.10.05.png (1.26 MiB) Viewed 4821 times
Screenshot 2020-11-02 at 17.10.18.png
Screenshot 2020-11-02 at 17.10.18.png (1.2 MiB) Viewed 4821 times
Screenshot 2020-11-02 at 17.10.27.png
Screenshot 2020-11-02 at 17.10.27.png (3.91 MiB) Viewed 4821 times
Screenshot 2020-11-02 at 17.10.36.png
Screenshot 2020-11-02 at 17.10.36.png (2.73 MiB) Viewed 4821 times
A girl with a fork in the world of soup.
Šok_ Sekit mane Instagram kanale : orchineed Šok_

User avatar
Slogaa
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 496
Joined: Mon Oct 26, 2020 10:57 am
Location: Londonas
Contact:

Re: Didžiosios Britanijos Orchidėjininkų draugija

Post by Slogaa »

Kviečiu prisijungti prie OSGB draugijos. Šiuo metu kaip tik atnaujinamos prenumeratos - naujiems nariams iki Gruodžio mėnesio yra taikomos nuolaidos - už aštuoniolikos mėnesių prenumeratą reikės mokėti tik kaip už dvylikos. Narių bonusai:
Žurnalas, leidžiamas kas tris mėnesius (keturi per metus)
Seminarai, kurie vyksta kiekvieną mėnesį (Įprastai vykstantys salėje - šiuo metu persikėlė į internetinę Zoom erdvę)
Nario vieta OSGB internetinėje svetainėje, kur yra (planuojama) talpinami visi išėję žurnalai ir nufilmuoti seminarai (jau yra).
Knygų biblioteka ( siuntimas į EU - galimas)
Dalyvavimas UK parodose (OSGB daro dvi - pavasario ir rudens, Londono, Chelsea ir kt.)
Dalyvavimas "Judging table" kiekvieną mėnesį su žydinčiais auglais (šiuo metu online - bet svarstoma, kad virtualūs judging stalai bus atskirti nuo fizinių ir liks visuomet)
Galimybė rašyti straipsnius į žurnalą.
Ivairus konkursai.

Plačiau galite rasti: https://www.osgb.org.uk/
Taip pat galite rašyti asmeniškai, jei kam reikia pagalbos.



Sekantis seminaras:
7 November 11:00GMT (UK laiku)
Zoom link: https://zoom.us/join
Meeting ID: 99982073039
Password: 615243

Paphiopedilum, Phragmipedium and more from ELITE ORCHIDS. Virtual tour.
A girl with a fork in the world of soup.
Šok_ Sekit mane Instagram kanale : orchineed Šok_

User avatar
mozaika
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 538
Joined: Sun Oct 18, 2020 4:09 pm
Location: Kaunas (anapus upės)

Re: Didžiosios Britanijos Orchidėjininkų draugija

Post by mozaika »

Ir ne Acianthera (Pleurothallis) melanochthoda, jau Acianthera nikoleana. O Dresslerella caesariata foto buvo pretendentė patekti? Gal maketuojant tiesiog sumaišyta :roll:
Vieni turi proto, o kiti neturi, ir viskas. /Mikė Pukuotukas/

User avatar
Slogaa
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 496
Joined: Mon Oct 26, 2020 10:57 am
Location: Londonas
Contact:

Re: Didžiosios Britanijos Orchidėjininkų draugija

Post by Slogaa »

Pavadinimus emiau is forumo - tai nebent ten sumaisyta.
Redakcija retai kada klysta pavadinimuose - ka jau autoriai nurodo - ta ir deda, ypac jei 100% neisitikine patys kokia tiksliai rusis ar porusiai (ypac kai Pleurothalliu yra daug )
A girl with a fork in the world of soup.
Šok_ Sekit mane Instagram kanale : orchineed Šok_

User avatar
Slogaa
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 496
Joined: Mon Oct 26, 2020 10:57 am
Location: Londonas
Contact:

Re: Didžiosios Britanijos Orchidėjininkų draugija

Post by Slogaa »

A girl with a fork in the world of soup.
Šok_ Sekit mane Instagram kanale : orchineed Šok_

User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3252
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Re: Didžiosios Britanijos Orchidėjininkų draugija

Post by MrGreen »

Nemažai katlėjų matau :D Ačiū už pasidalinimą, Slogaa, kodėl prie tavo ir kai kurių kitų nenurodytos laimėtos vietos?

User avatar
Slogaa
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 496
Joined: Mon Oct 26, 2020 10:57 am
Location: Londonas
Contact:

Re: Didžiosios Britanijos Orchidėjininkų draugija

Post by Slogaa »

Nes nieko nelaimejau si menesi!!
A girl with a fork in the world of soup.
Šok_ Sekit mane Instagram kanale : orchineed Šok_

User avatar
Slogaa
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 496
Joined: Mon Oct 26, 2020 10:57 am
Location: Londonas
Contact:

Re: Didžiosios Britanijos Orchidėjininkų draugija

Post by Slogaa »

Brangieji,
dalyvauju kasmetiniame OSGB fotografijos turnyre. Varzomes del titulu kiekvienoje is kategoriju taip pat del pagrindinio trofejaus.

Reikia jusu balsu!

https://www.osgb.org.uk/photo-competition-2020 —> cia pasiziurejimui pacio konkurso ir pamatymui visu nuotrauku
https://www.strawpoll.me/35195197 —> pirmoj kategorijoj reikia balsuoti uz 6 arba 23 numeri ( mano foto galit pamatyt pirmam linke)
https://www.strawpoll.me/35195149 —> cia reikia balsuoti uz bet kuri, kur pazymeta lithuania - vel gi, ivertinimui - pirmas linkas (DALYVAUJA RASIUKONAS)
https://www.strawpoll.me/35195153 —> numeris 5
https://www.strawpoll.me/35195175 —> numeris 8



ACIU !
A girl with a fork in the world of soup.
Šok_ Sekit mane Instagram kanale : orchineed Šok_

User avatar
InetaSka
Posts: 743
Joined: Wed Oct 21, 2020 2:31 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Didžiosios Britanijos Orchidėjininkų draugija

Post by InetaSka »

Pribalsavau, sėkmės!
Tempiu naujas orchidėjas į namus, kai niekas nemato... :oops:

Indrea
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 272
Joined: Wed Oct 21, 2020 2:35 pm

Re: Didžiosios Britanijos Orchidėjininkų draugija

Post by Indrea »

Atlikta :)

User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3252
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Re: Didžiosios Britanijos Orchidėjininkų draugija

Post by MrGreen »

liuks_

User avatar
Slogaa
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 496
Joined: Mon Oct 26, 2020 10:57 am
Location: Londonas
Contact:

Re: Didžiosios Britanijos Orchidėjininkų draugija

Post by Slogaa »

Turiu gerų naujienų - UK panašu kad, pandemija baigėsi - virusas irgi išėjo. Jo_ Tad, Lapkričio šeštą dieną OSGB daro savo kasmetinę rudeninę ekspoziciją - parodą. Taigi, parodų skilty dar bus galimybė virtualiai pasivaikščioti po parodą tikriausiai paskutinį kartą šiais metais (o aš pasistengsiu nebefilmuot o fotografuot Žalias_ ).

Taip pat atnešu OSGB liepos bei rugpjūčio žiedus --> https://www.osgb.org.uk/table-show/julyaugust21
Daugiau žiedų rasit čia --> https://www.osgb.org.uk/online-table-shows

Nuo kitų metų planuojama pilnai įvažiuoti su visais renginiais, susirinkimais ir gyvais teisėjų stalais. Sausio pirmą - aukcionas (kurio tikriausiai pusę UK augintojų laukia šiuo metu Shame_ )
A girl with a fork in the world of soup.
Šok_ Sekit mane Instagram kanale : orchineed Šok_

Post Reply

Return to “Renginiai”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests