Angraecum boseri

Afrikos regiono orchidėjos: Angraecum, Aerangis, Aeranthes, Jumellea ir kt. rūšys bei hibridai

Moderators: Urze, EvaJa, Ramsis, Šilingė, mozaika

Post Reply
User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3253
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Angraecum boseri

Post by MrGreen »

Ramsis wrote:
Fri Oct 08, 2010 8:22 pm
Angraecum boseri tai sumažinta Angraecum sesquipedale "versija" ;) Informacijos internete labai mažai, visi puslapiai daugiau mažiau Angraecum boseri susieja su Angr. sesquipedale.
Apie patį augalą galiu pasakyti visai nedaug: suaugęs jis siekia apie 28-30 cm, žiedai gali būti 5, bet dažniausiai vienas, du. Žiedų dydis apie 12-14 cm. Sendami žiedai pamažu iš baltos spalvos tampa gelsvi, na ir žinoma, kaip ir daugelis afrikiečių, kvepia naktimis.
Taigi, jis pas mane labai neseniai, atkeliavo su paskutiniu užsakymu, prieš parodą juo pasidžiaugti nespėjau, o po parodos darbas atėmė visą laiką nuosekliam apžiūrėjimui. Šiandien teko augalus laistyti, todėl užkliuvo ir Angraecum boseri vazonėlis.
Į galvą gerai buvau įsikalęs, kad šie abu Angraecum'ai nepakenčia persodinimo, tačiau aš persodinau. Persodinau dėl to, kad vazonėlis buvo labai mažas ir augalas vis taikydavosi nuvirsti ant šono. Po vieno tokio bandymo persisodinti, nubiręs substratas parodė šviežiai augančias šaknis, todėl ėmiau ir atsargiai jį perkėliau į medinį krepšelį. Tiesa, senasis substratas praktiškai pats išbyrėjo, buvo gan smulkus, aš jį sodinau į vidutinio stambumo pušies žievę, nenaudojau jokių daugiau priedų, tik krepšio šonus išklojau kiminais.
Dabar teks laukti, augs jis ar skurs :question: Laikas persodinimui tikrai ne pats geriausias, bet taip besivartantis jis man irgi nepatiko.
MrGreen wrote:
Sat Oct 09, 2010 4:19 pm
Nufotkink kada kaip dabar atrodo augalas :idea: Skursti jis neturėtų, nebent keliems metams sustos augimas, bet reik tikėtis kad jis labai nepajus persodinimo. Aš vis tik norėčiau Angraecum sesquipedale ar Angraecum boseri :pirate: Tik kažkaip vis kitus augalus išsirenku užsakymų metu :oops:
Ramsis wrote:
Sat Oct 09, 2010 4:37 pm
Na šaknys beveik liko nepajudintos, nukirpau tik vieną nelabai didelę nudžiūvusią. Kitos buvo su šviežiai augančiais galiukais.
Įdomu, kaip jam su drėgme substrate :question:
o boseri, na jis toks, šiek tiek kitoks nei kiti afrikiečiai... Kažkada sau sakiau, jau gana baltai žydinčių orchidėjų, bet ir vėl...
Tiesa pasakius, kad labai spalvotų afrikiečių daug ir nėra, Angraecum viguieri turiu, bet jo žiedų sulauksiu tik gilioje senatvėje :oops: Ansellia dar planuose, Polystachya irgi vieną turiu, Chamaengis atradau dar visai neseniai, todėl apie jį nieko nežinau. Taigi o daugmaž visi kiti balti :oops:
MrGreen wrote:
Sat Oct 09, 2010 5:01 pm
Ramsis wrote:na šaknys beveik liko nepajudintos, nukirpau tik vieną nelabai didelę nudžiūvusią. Kitos buvo su šviežiai augančiais galiukais.
Įdomu kaip jam su drėgme substrate :question:
Idealu būtų, kad substratas visiškai neišdžiūtų iki sekančio laistymo, bet kad ir šlapias nebūtų niekada, bus lengva tai pasiekti auginant krepšelyje.

Post Reply

Return to “Afrikinės orchidėjos”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests