Saldžioji paprika

Moderators: Urze, EvaJa, Ramsis, Šilingė, mozaika

Post Reply
User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3252
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Saldžioji paprika

Post by MrGreen »

marlena wrote:
Mon Mar 17, 2014 2:10 pm
Šiemet ir aš prisijungsiu prie daržininkų, planuoju balkoną paversti džiunglėmis. Jau prisipirkau petražolių, špinatų ir kitokių žalumynų, o su kiekviena diena norų vis daugėja. Labai norėčiau užsiauginti paprikų, bet nesu tikra ar pavyks, nes balkonas yra rytinis ir saulės jame nebūna labai daug. Kokia būtų patyrusių daržininkų nuomonė? :poke:
Dausa wrote:
Mon Mar 17, 2014 4:40 pm
Nesu patyrus paprikų augintoja, bet vasarą ir rytiniuose balkonuose būna daug saulės. Man atrodo, kažkada kažkur mačiau pirkti ,,balkoninių" paprikų sėklų. Bet gal ir tradicinės prisitaikytų. O jau turite sudygusių, ar tik planuojate sėti? Jas lyg ir anksčiau reikėjo pasėti.
Čia visai mažam vazone kažkas užsiaugino:
http://www.grillsportverein.de/forum/th ... if.158397/
Admin wrote:
Sun Jun 18, 2017 9:59 pm
Iš vikipedijos "Vaisius – daugiasėklė, stambi, raudona (būna ir žalių, geltonų, bordinių ir kt.) pailga, ankštinė uoga."
Man vis tiek kažkaip nesiriša su uogom paprika :D
zuzla wrote:
Fri Feb 19, 2016 8:12 am
aš bandžiau auginti paprikas iš paprastų pirktinių paprikų pririnkus sėklų, išaugo, vaisių privedė, bet šie liko maži ir plokšti, nežinau, gal ko pritrūko, arba logiškai mąstant, spėju, kad parduotuvėj parduodamos hibridinės daržovės ir vaisiai (nebent pavadinimas parašytas), o tokių daržovių sėklų rinkti ir nerekomenduojama, nežinia kas/ar išaugs, arba žydės tik vyriškais žiedais (kaip hibridinių agurkų sėklos).
žodžiu, geriau norimų paprikų sėklų nusipirkti, nors ir nelengva jų rasti, kai nežinai pavadinimo.. man labai patinka parduotuvėj parduodamos įdarytos sūriu švelniai aštrios paprikos, noriu pati tokias užsiauginti ir užmarinuoti, bet pernai nepataikau su sėklom, per aštrios paprikos užaugo, šiemet su kitom bandysiu..
Dausa wrote:
Fri Feb 19, 2016 12:23 pm
Neauginu, pagal aprašymą - ankstyvos. Bet, kaip rašė Zuzla, neverta auginti iš parduotuvinių ir hibridinių vaisių iškrapštytas sėklas. Nebent ne gaila laiko ir vietos. Gal atitiks, gal ne. Transportavimui skina dalinai prinokusias, tai sėklos gali būti nepilnavertės. Aš pernai susirinkau sėklas iš nuskintos žalios ir namie baigusios nokti aitriosios 'Lemon Drop', tai tik viena sudygo iš keliolikos, o senesnės, rinktos iš įgavusios lauke spalvą, buvo gerokai daigesnės.
ricardas wrote:
Fri Feb 19, 2016 5:24 pm
Dausa, ačiū už patarymą :)
Jau ne vieną papriką ir ne vienus metus paimu sėklas iš parduotuvinių, kolkas nenusivyliau nei daigumu nei derlium, šita mažytė jau sudygo , raudona, oranžinė ir geltona, geltonos kažkuo neskuba digti sėklos bet tikiuos kad ir jos sudigs . Man jos patiko dėl mažo dydžio ir gero skonio, odelė pagal jos didi stora. Ir svarbiausia , tokia paprika labai gražei atrodis farširuota . :drool:

Post Reply

Return to “Vaismedžiai, vaiskrūmiai, uogakrūmiai”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests