Tiesą pasakius, net nežinau nuo ko pradėti. Įspūdžiai "kankina" iki šiandien, nors praėjo jau savaitė. Naktimis irgi sapnuoju orchidėjas arba kaip kalbu su žmonėmis.
Vienareikšmiškai, tai buvo geriausia paroda, kurią teko matyt (net lyginant tą pačią parodą 2023 metais). Dar geresnių parodų jau teks vaikytis tik trečiosiose šalyse. Labai norėčiau šia tema pravesti paskaitą visiems jums gyvai, nes papasakoti tikrai yra labai daug ką - pradedant kurioziškom istorijomis, kaip masdevalijos gavo vardą žmogaus, kurį vėliau nutrenkė autobusas, baigiant rečiausiomis orchidėjomis iš Australijos ir Peru. Labai tikiuosi, kad gal LOD kada nors suteiks sąlygas gyviems seminarams.
Na, neišsiplėčiant - paroda dėl konferencijos buvo dvigubai didesnė nei jų paprasta, kasmetinė. Didžiausia salė buvo skirtia vien kompozicijų salelėm/stendam (jų buvo 90) ir kita didžiulė salė - vien tik pardavėjams.
Teisėjavimas buvo taip pat sudėtingiausias mano gyvenime pareikalavęs 13h nuolatinio stovėjimo ant kojų ir mąstymo (aš šiaip nepratus taip ilgai eikvoti savo RAM'us

) . Teisėjai (140 žmonių) suvažiavo iš viso pasaulio - Nemažai buvo iš Amerikos, Kanados, Australijos ir tuzinas iš Azijos.
Vienas smagiausių šios parodos aspektų- žmonės. Pagaliau susitikau su senu draugu - Yeri ir jo žmona Davina iš Tropiscape. Koks ikoninis momentas įduoti jam pirmos vietos rozetę ir antros vietos medalį už Lepanthes felis. Vienas kitą pamatėm užkulsių koridoriuose, kai aš ėjau vertint pleurothallius, o jis baigė ruošti savo stendą. Taip pat išvysti seniai matytą Akernę sūnų, kuris pripasakojo begale istorijų apie savo mamą, tėtį ir brolį (kuris stovėjo šalia). Apie tai, kad visa Akernė yra moters (jo mamos) hobis. Ir kad namą jų tėvai nusipirko vien dėl to, nes ten stovėjo mažytis senas šiltnamis.
Visos parodos cinkelis (mano nuomone) buvo faktas, kad visai Europai (ir ne tik) labai patinka miniatiūros ir jų buvo kiekviename stende bent po vieną, o kai kur - dedikuotos vietos stende sudarant grupę/ekspoziciją vien tik iš jų. Antras cinkelis - laukinukės. Jų buvo tikrai labai daug, net tokių, apie kurių egzistenciją aš net nežinojau - pagrinde Australės.
Labai daug filmuotos medžiagos, mano pasakojimų, nuotraukų rasite mano Instagram paskyroje - Orchineed.
Keletas nuotraukų iš renginio

- Kaip pavirtau į Amerikietę.
- IMG_20260325_072214.jpg (3.28 MiB) Viewed 186 times

- 16-ta grupė teisėjų - Pleurothallids, Lycaste, Catasetinae, Coelogynes (Dendrochillumai taip pat), Promenea.
Visos išvardintos grupės dar padalintos į hibridus ir rūšis.
Šioje grupėje žmonės iš: Australijos, Brazilijos, UK, Belgijos, Vokietijos, Ispanijos ir AOS nariai iš USA. - IMG_20260325_171742.jpg (2.75 MiB) Viewed 186 times