MrGreen wrote: ↑Mon May 28, 2012 10:20 amNeturim temos apie saulašares :think: maniškės jau kelis metus nuolatos gyvena lauke, kiekvienais metais jų vis daugiauRudenį labai aktyviai auga kiminai, o saulašarės praktiškai lieka po jais, tačiau kiekvieną pavasarį jos išlenda į paviršių. tiesa dabar jos nėra tokios gražios kaip vasarą, bet jau pradeda nedrąsiai rodyti savo lapelius
![]()
vendigo wrote: ↑Sat Jul 13, 2013 3:08 pmTai, kad saulašarės tikriausiai visos taip elgiasi. Maniškės foto:mozaika wrote: ↑Wed Apr 12, 2017 7:58 pmDaugiametės, bet norit gražaus vaizdo, kiekvienais metais iš gemalų atsinaujinu, nes gražios būna max 3 metus, o paskui ištįstą. Joms tas būdinga pagal jų prigimtį. Namuose nei potvynių, nei atoslūgių nepadarysi, kaip gamtoje.Urze wrote: O jos daugiametės ar kasmet iš gemalų naujai atželia?mozaika wrote: ↑Wed Jun 14, 2017 6:17 pmDėkui už pagyras![]()
Kapo, Alisos, tokajaus, Adelę, raguotoją jau antri metai laikiau rūsyje. Nevisiškai tamsiame, bet kaip saulašarėms, šviesos gan mažokai gaunasi žiemos metu. Ten jos atsidūrė, nes jau neturiu kur laikyti šias šiltamėges kambaryje. Ištveria neblogai, tik pavasarį dažnai nušaldau.Urze wrote: ↑Mon Jun 12, 2017 9:56 pmKaip jas per žiemą laikai? Nes Kapo saulašarė šiaip gaji, ale man per žiemą visad sumenkdavo, apnykdavo, pavasarį koks amaras dar užtaikydavo ir baigdavosi pasaka liūdnai. Ilgiau kaip kelis metus turbūt nebuvau išlaikiusi jų. Pagalvojau, kad šiaip turbūt nei viena saulašarė kelių žiemų pas mane nėra ištvėrusi...![]()
Bet su saulašarėms jau taip yra, jos gražios būna maždaug trejus metus, o po to reikia atnaujinti. Turbūt tokią pačią, ilgiausiai neatnaujintą išlaikiau binatą.
Čia mano šių metinis vabzdžiaėdynas lauke.mozaika wrote: ↑Tue Jul 09, 2019 4:52 pmO su šiomis be problemų. Nors yra, su kai kurioms lepiomis problemų, tik šviežios sėklos gerai dygsta, pvz. D. adelia, D. reagia, D. schizandra ir kt. Tos, kuriomis gemalais, tai juos siųsti geriausia žiemos metu arba ankstyvą pavasarį. Skorpionių žiemos metu ir aš turiu.
Urze wrote: ↑Tue Jul 09, 2019 6:49 pmMano patirtis tokia pati kaip mozaikos. Nelepios saulašarės išdygsta kone visur, kur tik drėgnas substratas, o lepias sudaiginti, o paskui ir išauginti, gali būti keblu. Tai geriausia prieš perkant gerai pasinagrinėti, kas apie norimą rūšį ar hibridą rašoma, ir tada jau spręsti, prasidėti su daiginimu ar ne.mozaika wrote: ↑Tue Jul 09, 2019 8:41 pmTokios kaip D. capensis, D. aliciae , D.anglica, D. capensis įvairios formos, D. dielsiana, D. spatulata, D. tokaiensis - šios tikrai be problemų dygsta, jeigu sėklos šviežios. Net iš dviejų metų senumo sėklų galima tikėtis neblogo rezultato. Visos turėtos, kai kurių neturiu tik per durną galvą [Geda2] - sudžiovinau.
Bet pvz., D. binata turima puikiai žydi, daug subrandina sėklų, bet nedaigios. Nei man pasisekė iš sėklų padauginti, nei kitiems kam esu davusi. Nors internete galima rasti šios saulašarės daugiausiai sėklų pasirinkimo.
D. adelia - prarasta irgi per kvailą galvą - nuostabaus grožio saulašarė. Turiu, tikrai nesenų sėklų. Praeitais metais kelias sudaiginau, bet išsaugoti labai buvo sudėtinga, o šiemet visai nedygsta.
Tas, kurias sunku sudaiginti, jų ir sėklos turi kainą, ir patys augalai, retai pas ką būna prekyboje. O tas, kur lengva, tai net ir mūsų prekybcentriuose galima rasti.
Slogaa wrote: ↑Mon Aug 19, 2019 7:57 pmEch, kokie Mozaikos gyvi ne vegetariniai augalai forume puikuojasi, aš negaliu. Taip sukretei, Mozaika, kad lygi dabar negaliu pamiršti tavųjų grožių. VIsada Jūs man liksit vabzdžiaėdžių karalaitė, sugebanti turėti jų BIDONUS.
Man šiais metais kaip ir su visais augalais - labai ne kažką.. viena drosera gyvena neblogai, bet kita mirinėja, gaivaliojasi.. tai per daug šlapia jai, tai per daug saulės.
Klausimas: kiek droseroms reikia šviesos? aš visada galvojau, kad daug ir tiesioginės - bet matau, kad šiais metais daug ką ta kaitra nudegino.. [Geda2]mozaika wrote: ↑Thu Aug 22, 2019 9:57 pmSlogaa, ačiū už įvertinimą, bet ir aš sugebu visko pridirbti ir gan didelius bidonus sunaikinti.
Labiausiai liūdžiu dėl prarastos saulašarės adelės. Super grožis. O gauti sudėtinga.![]()
Po lietaus dabar atrodo taip.
D. binata po lietaus visada būna susidarkiusi ir palinkusi. Be to, šiemet per daug leidau žydėti, tai susmulkėjusi. D. filiformis Šiemet užaugo daug didesnė ir gausesnė. O kaip piktžolės dauginasi ir auga D. capensis
O dabar dėl saulašarių auginimo. Dauguma saulašarių yra saulės mėgėjų, bet reikia pasidomėti rūšies "gimtine", nes tos kurios žiemoja lauke, gali būti ir vasarą taikomos vėsesnės sąlygos. Bet visos mėgsta DAUG išskaidytos šviesos.
NEMĖGSTA, kaip ir visi kiti vabzdžiaėdžiai tiesioginės saulės, ypač kaitros. Kaitra tiesiog išdegina lapą, pažeidžia fermentaciją ir nesigamina rasa. Jeigu kas auginate ir pastebėsite, tai saulašarės yra pačios laimingiausios vasaros metu, tai saulėtą rytą iki 11 val. ir po 16 val. vakarop. Gausiai blizga ant lapų rasa. Dar kai kurių rūšių saulašarių saulės kiekis turi įtakos jos dydžiui. Pvz., kuo daugiau D. binata gauna saulės tuo ji mažiau tįsta ir būna neaukšta kompaktiška. Jeigu mažai ganau, tai užauga aukšta, laibais linkstančiais lapais.
Šie metai, iš vis kai kuriems augalams nelabai kokie. Mano vabzdžiaėdžiai ilgai budinosi, pvz., skorpiones tik dabar pradeda normaliai vynioti lapus. Paprastai būdavo vėsesni pavasariai. Maniškiai tada po truputi budindavosi išnešti iš rūsio. Kas buvo su pažeistu augimu, per pavasarį susitvarkydavo. O šiemet, bam... ir jau nuo birželį pradžios prasidėjo kaitri vasara ir maniškiams buvo DIDELIS didelis šokas, stresas, nespėjo sustiprėti ir užsiauginti normalių gaudančių lapelių.
Nelepios saulašarės, kaip binata, capensis, tokiansis - greit prisitaikė prie tokio streso, bet va musėkautai, tik dabar tapo laimingesni.