Kažką sumaišiau [Geda2] apsižiūrėjau, kad turiu ir fuscata, ir monantha, bet tai du skirtingi augalai. Nors www.orchidspecies.com rašo, kad tai sinonimas. Monantha dar nežydėjo. Abi mažos, bet ir šaknys skirtingos, ir lapai šiek tiek skiriasi
Maniškis pirktas kaip Aerangis fuscata( bet kaip suprantu, sinonimas). Maža Madagaskaro orchidėja. Žydi pirmą kartą
Ar galėtumėte trumpai pagrindinius auginimo principus pasakyti?
Nesenai turiu Aerangis Fuscata, apie porą mėnesių. Iš keturių lapų dviejų jau netekau, nors naują šaknį leidžia. Nesuprantu ką ne taip darau... Orchidariume gyvena. Drėgmė ~ 60-70%, temperatūra ~ 21-24°C.
Gal transportavimas, vėliau pasikeitė auginimo sąlygos, todėl augalas suregavo, ir netekot kelių lapų. Bet gerai, kad auga nauja šaknis, tai svarbiausia. Visaip bandžiau auginti afrikiečius, tai mano nuomone, drėgmė gali būti mažesnė, tada jie geriau žydi. Bet tokioje drėgmėje, kaip Jūsų, geriau augina šaknis ir lapus. Svarbiausia- šviesa( orchidariume tikriausiai pakanka). Ir temperatūra gali plačiai varijuoti, svarbu dienos- nakties skirtumas. Tikėkimės, kad tai - aklimatizacija, ir vėliau puikiai augs. Tiesa, reik pastebėt, ar neturi kenkėjų
Atrodo, gedulas šiandien dėl Aerangis Fuscata! Abu paskutiniai lapai nukrito, nors ir dvi naujas šaknis išleido... Turbūt nėra jokios vilties tikėtis atsigavimo arba keikio... Kaip baisu ...
sketch-1530168737803.png (1.48 MiB) Viewed 2303 times
Atrodo, gedulas šiandien dėl Aerangis Fuscata! Abu paskutiniai lapai nukrito, nors ir dvi naujas šaknis išleido... Turbūt nėra jokios vilties tikėtis atsigavimo arba keikio... Kaip baisu ...
Mano Aerangis monantha atkeliavo šiemet balandį iš MSB, po kelionės augo sau smagiai, pasirodė naujas lapas ir dar kažkas... gi pumpuras Ir auga gan sparčiai. Kelios šaknys buvo aktyvios, dabar užsitraukė. Tikiuosi šitie karščiai nepakenks, ir pavyks pamatyti žydėjimą.
Aerangis monantha.jpg (450.08 KiB) Viewed 1735 times
Ačiū Kaa Toks žavus mažylis, labai gražios šaknys ir lapai. Tik blokelis man nepatinka, žadu vėliau perkelti ant kamštinės žievės gabaliuko, dabar dar nejudinsiu. Auga stikliniame inde kartu su Chiloschista lunifera, pietryčių palangė, purškiu kartą dienoje, per karščius porą kartų, lietaus vandeniu, kartais su trupučiu trąšų.
Vaizdas iš viršaus su kaimynais (Urze, taip kukulis dabar atrodo ).
Aerangis monantha.jpg (557.3 KiB) Viewed 1729 times
O taip, ir pentinas gražiai užsirietęs. Be to, labai greitai auga šitas erangis, lyginant su kitu afrikiečiu, kurį turiu - Angraecum equitans. Aišku, jie labai skirtingi - angreko lapai stori, šaknys plonytės o erangio lapai permatomi, šaknys storos.
kiele labai gražus žiedas. Mano augalas sunkiai gyvena, buvo supuvęs, ataugo, buvo suvalgytas iki šaknų, dabar vienas lapas vėl bando augti, nesiseka jam pas mane
Urze, auga ant pietryčių palangės, toliau nuo lango, stikliniame inde su trimis kaimynais. Purškiu kasdien, lietaus vanduo, truputis trąšų kartą per savaitę.
20230309_Aerangis monantha.jpg (626.8 KiB) Viewed 29 times