ricardas wrote: ↑Mon Sep 12, 2016 9:13 amApie šią gražuolę daug ne pasakysiu , auga lengvai , priežiūra kaip ir visom mano katlėjom .
Tiesioginės saulės gauna iš ryto iki 11 val, ir po pietų nuo 15 val. Rudeniop saulės gauna daugiau.
Lieju , mirkau, lietaus vandeniu , kai substratas būna vos drėgnas .
Trešiu kas antrą mirkimą , trąšom skatynančiom žydėjimą , žiemą netrešiu .
Substratas toks pat kaip ir visom katlėjom tik dar į substratą pridedu paparčio šaknų .
Augalas nedidelis , žydinti bulba 12 cm, bet žiedas tai ne mažas 17 cm , maloniai kvepia .
Jei liginant su mano katlėjom pagal augimo greiti , tai ji lėtapėdė![]()
Cattleya gaskelliana
Moderators: Urze, EvaJa, Ramsis, Šilingė, mozaika
Cattleya gaskelliana
- Attachments
-
- 2016-09-12_09-48-09.jpg (10.2 KiB) Viewed 2331 times
-
- 2016-09-12_09-48-19.jpg (13.05 KiB) Viewed 2331 times
-
- 2016-09-12_09-47-59.jpg (10.66 KiB) Viewed 2331 times
Re: Cattleya gaskelliana
ricardas wrote: ↑Mon Sep 12, 2016 12:42 pmAčiūkad Jums patyko
![]()
Substratą darau beveik visą pats . Pušies žievę su sodo žirklėmis sukarpau maždaug nykščio nago dydžio , beržų medžio anglį paimu iš pečiaus , keramzitą perku sodo parduotuvėj ,paparčio šaknis renku miške ( šaknis paimu o patį šaknyną įkasu atgal ) kiminus prisirinkau pelkyne .
Prieš sodinimą nuplikau , pušies žievę, paparčio šaknis, keramzitą.
Sodinu sluoksniais , pušies žievė , paparčio šaknis , truputi keramzito, truputi medžio anglies taip dedu sluoksniais iki viršaus, viršų apdedu ne dideliu sluoksniu kiminų . Pirmas kelias dienas tik apipurškiu , kai substratas pradžiūna tada perlieju jokių būdų ne mirkyti , taip lieju kokius 5 kartus , po to pradedu mirkyti , trešti .
Žiemą laikau ant palangės , nakties temperatūra apie +14, dieną būna visaip priklausomai nuo to kaip man būną šaltąbet stengiuosi kad ne viršytu +22 .
Lieju kai substratas visiškai išdžiūva .
Kai orchidėjos iš šiltnamio parkeliauja žiemoti ant palangių trešimą nutraukiu iki pavasario.
Taip auginu visas katlejas.
ricardas wrote: ↑Tue Sep 13, 2016 12:55 pmzemuoge, pavasari kai dieną šiltnami +20 katlėjos keliauja į šiltnami , jei dar naktis šaltos tai nakčiai nešu namo . Šiltnami jos vasaroja tol kol temperatūra ne viršija +29 , jei šilčiau tai keliauja į sodą po obelim , taip visą laiką nuo pavasario iki rudens jas ir tampau , pirmyn, atgal![]()
zemuoge wrote: ↑Tue Sep 13, 2016 1:24 pmricardai, abu turim "tampymo maniją"( aš - iš vieno balkono i kitą)), bet pražydo Dolosa, kurios išvis netampiau, nes atrodė, kad ji niekad nežydės: stovėjo su voku pusę metų.
rifai, ačiū! Jau supratau, kad katlėjų reikia ieškoti "SpecieBotaniche" skyrelyje, o ne " katlėjose".
ricardas wrote: ↑Tue Sep 13, 2016 1:45 pmzemuoge, c, gaskelliana po voko pasirodymo ir bulbos subrendimo pradėjo augintis pumpurą o pvz, c, maxima , vasaros pabaigoj surandyno bulba su voku o žydėjo žiemą .
Tai nereiškia , kad jei užaugo vokas ir subrendo bulba ji iškarto turi žydėti .
Www.orchidspecies.com yra rūšinių orchidėjų aprašimas, jų didis , žydėjimo laikas ir tt.
ricardas wrote: ↑Tue Sep 13, 2016 4:46 pmKai pasirodo vokas ir subręsta bulba , sumažinu laistymą ir jei įmanoma naktį palaikau temperatūrą +12-14 , laikau labai šviesiai bet pietų saulės vengiu .zemuoge wrote:Ačiū,ricardaidar kartą, einu studijuot) . Gerai būtų rasti inf. apie vokų "išlaikymą": džiovint, laistyt?
P,S, taip aš darau o kiti kaip daro nežinau .
- Attachments
-
- 2017-08-19_04-29-19.jpg (114.96 KiB) Viewed 2329 times
-
- 2018-08-09_03-08-36.jpg (277.46 KiB) Viewed 2329 times
-
- 2018-08-09_03-08-28.jpg (454.38 KiB) Viewed 2329 times
Urze wrote: ↑Fri Sep 21, 2018 4:03 pmSuper! Palyginus trejų metų žydėjimo nuotraukas, tai šiais metais žiedai gražiausiai nuspalvinti. O 2016 m. buvo pirmas jos žydėjimas, tiesa? Jei taip, tada patvirtina teoriją, kad nebūtinai pirmi žydėjimai bus geriausiai atskleidžiantys tikrąjį to augalo potencialą.
ricardas wrote: ↑Fri Sep 21, 2018 4:29 pmMano pastebėjimais katleju, pirmi žydėjimai nevisadą buną tobuli ty ir spalvos ir žiedo forma ir net žydėjimo trukmė.
Žinoma dar ir nuotraukos kokibė skiriasi , nes kuo dažniau fotografuoju žiedus ( butent žiedus) tuo geriau išmokstu su nustatymais telefono.
Dar daug priklauso žiedų ryškumas nuo šviesos, šiais metais ji stovėjo ant ritinės palangės , tai saulės spindulių gaudavo nuo ryto iki maždaug 11 val dienos o šiemet saulėtų dienų buvo daug.
Nors ne į temą, cattleya Hardyana du metus žydėjo bet žiedai buvo ne tobuli , tai šis žydėjimas , bulba didesnė užaugo ir voke matosi du pumpurai, tai tikiuosi kad šis žydėjimas bus toks kuris jau per kitus žydėjimus nepasikeis . Labai norėčiau kad žiedai butų tobuli.
Pražydo pirmą kartą iš Ričardo atkeliavusi Cattleya gaskelliana. Linkėjimai! Žiūriu dabar aš į Ričardo įkeltas nuotraukas ir nesuprantu, ar čia taip spalvos iškraipytos ar čia pas mane ji spalvą pakeitė? 

Tempiu naujas orchidėjas į namus, kai niekas nemato... 

- Raivo74
- Lietuvos orchidėjininkų draugija
Manyčiau, lemia apšvietimas kitoks ir fonas. Šviesiam fone nublanksta
Ineta, labai graži katlėja ir spalva tokia kokia turi būti
Kaip Raivo sako, viskas priklauso nuo fotografavimo, nuo fono ir foto apdirbimo ir t.t.