Dendrochilum (Liet. - Medlielė)

Dendrochilum, Panisea, Pholidota ir kt. rūšys bei hibridai

Moderators: Urze, EvaJa, Ramsis, Šilingė, mozaika

Post Reply
User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3252
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Dendrochilum (Liet. - Medlielė)

Post by MrGreen »

Liepa wrote:
Fri Jun 04, 2010 12:16 pm
Ar yra auginančių Dendrochilum genties orchidėjas? Pasidalinkite savo patirtimi ir priežiūros ypatumais. Gundausi įsigyti Dendrochilum magnum, tik kol kas abejoju, ar pavyktų man su juo susidraugauti. :roll: Ar labai kaprizingos šios rūšies orchidėjos?
Olivija wrote:
Mon Jun 07, 2010 5:24 pm
Auginu D. wenzelii. Turiu jį porą metų, pirmą žiemą vos nenudaigojau, nes pasiūliau per drėgnai ir tamsiai...
dabar gyvena antrą sezoną molinuke vazone substrate iš lavos, žievės, kokoso plaušo ir keramzito, kartu su masdevalijom vasarą (t.y.sodas, grynas oras, daug drėgmės ir daug netiesioginės šviesos..) Žiemą - kartu su katlėjom - pietinė palangė, laistoma maždaug kartą per savaitę.
Įsitvirtino, bet veiksmo nedaug. Žavi mane savo tvirtais kietais smulkiais lapeliais ir nedideliu dydžiu. Dar kol kas nežydėjo, todėl šio sezono užduotis - atrasti , ko augalui trūksta iki žydėjimo... Kyla įtarimas, kad visai negauna trąšų, kaip ir masdevalijos... o lava ir keramzitas nedaug organikos gali pasiūlyt. :shock: :lol:
KateKatinaite wrote:
Fri Aug 27, 2010 2:01 pm
aš irgi auginau, kol per Didįjį Sausros Periodą nudžiuvo visi. Pavasarį - vasarą laisčiau gana gausiai ir trąšų negailėjau. Žiemą - sausokas periodas. Pradėdavau laistyti kai išlįsdavo naujas auginys. žydėt nežydėjo, gal per maži kerai dar buvo, bet augo gana stabiliai ir greitai.
Urze wrote:
Tue Jan 17, 2012 1:29 pm
Oi, Krialda, su tom medlielėm vis dar bandau susišnekėti. Dendrochilum wenzelii pas mane atkeliavusi stovėjo ir nekrutėjo 5 mėnesius. Spalio pabaigoje tik op - ir 6 naujus ūgliukus-lapukus pradėjo leisti iš viso 13 senųjų teturėdama. Tai nuo 17-18 laipsnių palangės perkėliau į šiltesnę vietą (apie 22 laipsnių temp.), kur dirbtinis apšvietimas padarytas, kad nesustotų augti nuo šviesos trūkumo. Tai vis dar auginasi lapukus, bet palyginus labai pamažu. Gal jai nepatinka, kad šilčiau, nes atrodo, kad ant palangės greičiau augo. Olivija sakė, kad ir pas ją šita medlielė tik žiemop pradeda augti. Saviškę auginu grynuose kokoso čipsuose, išdžiūti substratui neleidžiu, tik truputį pradžiūna (nors vasarą visko buvo), keliskart per dieną apipurškiu. Kiek skaičiau, jiems reikalingas pastoviai drėgnas substratas. Man labai patinka D. wenzelii lapukai - sodriai žali ir tokie tvirti lyg viksvos, tik šiek tiek storesni, mėsingesni. Gal kada ir žiedų bus. :roll: Beje, pirkau kaip suaugusį augalą, bet šiaip nedickas augaliokas, maniškio lapai sprindžio dydžio, nors gali užaugti ir ilgesni.
Kita medlielė yra neseniai atkeliavusi ir, atrodo, serganti, nes keli lapukai per kelias dienas nurudo ir nukrito, tai apie ją dar nieko papasakoti negaliu.
Ar buvote šiame puslapyje http://www.dendrochilum.com/? Jame labai daug medlielių rūšių sudėta, tik praktinės priežiūros patarimų palyginti nedaug.
andriuxplind2 wrote:
Fri Aug 31, 2012 10:49 pm
Noriu prikelti šitą temą ir išjudinti Dendrochilum augintojus.
Apie D. tenellum informacijos internete galima rasti be didesnių problemų. Kiek žinau, Olivija jį irgi turi, todėl noriu pasitikslinti dėl ramybės periodo, kada, kaip kas?
O va, apie D. infractum - informacijos radau tiek, kiek pasiūlo pardavėjai savo tinklalapyje.
Gal kas nors kartais užmatėt kokį neblogą puslapį apie šias orchidėjas?
Urze wrote:
Sat Sep 01, 2012 3:56 pm
Nerandi todėl, kad tokios D. infractum rūšies iš viso nėra. Turiu iš to pačio tiekėjo medlielę, kuri taip pat klaidingai užvadinta. Lauk, kol pražys, o tada jau galėsi eiti į www.dendrochilum.com ir bandyt pagal apibūdinimus atrinkti, katrą turi. Bet lapai jos labai faini, tai ir be žiedų smagu gal bus.
andriuxplind2 wrote:
Sat Sep 01, 2012 8:44 pm
Urze wrote:Nerandi todėl, kad tokios D. infractum rūšies iš viso nėra. Turiu iš to pačio tiekėjo medlielę, kuri taip pat klaidingai užvadinta. Lauk, kol pražys, o tada jau galėsi eiti į http://www.dendrochilum.com ir bandyt pagal apibūdinimus atrinkti, katrą turi. Bet lapai jos labai faini, tai ir be žiedų smagu gal bus.
Mat kaip :think:
Tada reikės laukti, kol žydės. Bet vienaip ar kitaip, pats augalas tikrai nuostabus. Man viksvos labai patinka, o čia - toks mielas "varputis" :heartsfade:
Tiesa, labai nustebino D. tenellum. Niekada dar nesu matęs, kad žiedstiebius augintų iš lapo galo :w00t:
andriuxplind2 wrote:
Tue Sep 11, 2012 10:21 am
Taigi, žiūrim, ką turim :)
Dendrochilum tenellum
Dydžiui palyginti - stovi ant A3 formato rėmelio.
Image

Dendrochilum infractum?
Kas jis toks, sužinosim jau per parodą, manau. Užvakar radau keistų "ufonautų" pas jį. Buvo penki. Šiandien jau devyni ir tai dar ne pabaiga :thumbsup:
Tik "ufonautai" per maži, nelabai mano "muilinė" pagauna juos
Image

Labai gražūs "varputiniai" lapai :heartsfade:
Image

O čia visas augalas, ant to paties rėmo
Image


Naujokai iš LOD
Dendrochilum filiforme
Atskirtas gabaliukas, su naujais auginiais, iš kurių kyšojo sudžiūvę žiedstiebiai. Labai gražūs lapai :heartsfade:
Image

Dendrochilum cobbianum
Atskirtas gabaliukas su naujais auginiais ir sudžiūvusių žiedstiebių liekanomis.
Pas šitą man labai gražūs ir lapai, ir "bulvės" :thumbupleft:
Image

Tam kartui tiek, dabar reikia bandyti susidraugauti su jais :shifty:
Urze wrote:
Tue Sep 11, 2012 1:12 pm
O, ačiū už nuotraukas. Aš irgi laukiu, kada vienas nežinomos medlielės "ufonautas" prasiskleis. :) Bet jis labai ilgai sėdėjo lyg užsikonservavęs panašioj stadijoj, kaip Andriaus nuotraukoj esantis didesnis žiedynas, o dabar pradėjo sparčiai augti.

OT: žiedus ant lapų galų formuoja ir kai kurie Pleurothallis genties atstovai, pvz., Pleurothallis aspergillum čia ir čia.
Relax wrote:
Tue Sep 11, 2012 1:49 pm
Nuėjau saviškį apžiūrėt Dendrochilum wenzelii, jis man kelis mėnesius nieko nerodo, lyg miręs, o aš jo nei laisčiau, nei ką dariau, stovi užkištas ant pietinės palangės- pamirštas. Šiandien ištraukiau iš vazoniko ir... be reikalo. Šaknys auga gražiausiai :doh: galėjo gi nors vieno naujo auginio snapuką parodyt, būčiau nelietęs...
Urze wrote:
Sat Oct 06, 2012 5:53 pm
Kol aš prisiruošiau nufotografuoti, medlielė spėjo ir pražysti, ir nužydėti. Bet kelis žiedus dar pagavau. Iš viso - 35 žiedeliai.
Čia pumpurai jau nosis kiša.
Dendrochilium sp..JPG
Dendrochilium sp..JPG (82 KiB) Viewed 2086 times
Dendrochilium sp. 2.JPG
Dendrochilium sp. 2.JPG (107.88 KiB) Viewed 2086 times
Pagal rozetės kraštą paskutinėj nuotraukoj galit maždaug nustatyti, kokio ši medlielė mažumo. Tikslaus jos pavadinimo nežinau.
Sandra wrote:
Fri Nov 16, 2012 7:50 am
Jau galvojau kad su tuo augalu man nepakeliui...Nieko nedarė stovėjo kaip ybėstas vietoje :)
Vakar aptikau 6 mažus ragelius lendančius iš substrato...auga ant rytinės palangės toliau nuo radijatoriaus pastatytas ant drėgno keramzito...per ta gera pusmeti gal pora kartu ir buvau vasara ymerkus i vandeni....visada ji drėkinu su purkštuvu i vazono kraštus kad nesupudyt augalo iš vidurio.... :)
Dendrochilas buvo padalintas i 4 dalis tad būtu ydomu kaip kitiem sekas su ja draugauti...gal kokiu pastebejimų pamatėte
Relaxxx,Kuniga,orchida...kaip jūsų dendrochilas wenzelii
Relax wrote:
Fri Nov 16, 2012 11:54 am
Sandra, pas mane nuo vasaros pabaigos išlindę pypsiukai toliau nei krust. Dabar laikau sausai.
Urze wrote:
Fri Nov 16, 2012 12:02 pm
Dendrochilum wenzelii nepakenčia šaknų judinimo ir sausros :!: Tad jei persodinote, nesitikėkite greitu laiku sulaukti augimo. Jei laikote sausai - tas pats rezultatas. Šiai medlielei geriau, kai substratas nuolatos šiek tiek drėgnas, o vasarą ir daugiau vandens nori. Galima apie ją pasiskaityti čia - http://dendrochilum.com/page290.htm.
Aš kelis ūglius nupūdžiau apipurkšdama augalo pagrindą, tad geriau ant pačio augalo nepurkšti, ypač jei geros ventiliacijos nėra. Šaknis nauji ūgliai pradeda leisti jau gerokai ūgtelėję, ne iš karto.
Sandra wrote:
Fri Nov 16, 2012 12:36 pm
Ačiu Urze :)
Persodinau ir dalinau prieš gera pusmeti....tai matyt todėl jis taip ilgai ir nieko nedarė :shock:
o purškiu tai kaip ir Urzė parašė....
Urze wrote:
Sun Sep 22, 2013 5:17 pm
Filipinietis Dendrochilum wenzelii tik dabar išsibudino - nuo pat žiemos pabaigos jokių naujų ūglių neaugino, tik kelias šaknis išleido, o dabar 4 naujus ūglius ruošia. Jei būtų iš Pietų pusrutulio, galima būtų suprasti tokį rudeninį išsijudinimą, bet Filipinai tai Šiaurės pusrutulyje yra. :scratchheadyellow: Sąlygos jau ilgai nesikeičia, tik temperatūra po vasaros sumažėjo, dabar jau kelinta savaitė apie 22 laipsnius laikosi orchidariume. Na, svarbu, kad auga. :)
mozaika wrote:
Mon Nov 04, 2013 10:16 pm
Esu šį augaliuką gavusi vasarą su mikrobiniais jau bebaigiančiais žydėti žiedukais. Kažkaip realiai neįsivaizdavau, kaip atrodo iš tų smilgų kyšantys pumpurai. Ir va tau, vos nepražiopsojau. Kurią dieną atradau šiuos pumpurus, kuriuos pradžioje palaikiau nudžiuvusiais ūgliukų galais.
Ramsis wrote:
Mon Nov 04, 2013 11:09 pm
Mozaika, o tavo tenelum lapai tokie stati ir yra ar čia tu kaip nors kitaip juos fotkinai :question: Prisimeni tą Prahos botanikos sode, jis toks lenktais lapais buvo.
mozaika wrote:
Tue Nov 05, 2013 10:20 pm
Urze, aš mylių "žoles" - jos kompaktiškos, kai kurios nedidelės, bet labai gražiai plečiasi :roll: .

Ramsi, Prahos botanikos sode buvo didelis augalas. Dyyyyyyydelis augalas. O mano palyginus su tuo matytu, itin maaaaažas, labai labai maaaažas.

Maniškis gautas visai nedidukas, mažas krūmelis. Smilgos siekė maždaug apie 22 cm ilgį ir buvo žydėjusios. Pastarosios šiek tiek linkusios linkti, bet ne per daugiausiai kaip galima pamatyti internete. Pagal vaizdą, jam reikėjo toliau augti, augti ir platėti.
Per vasarą pas mane augalas prisiaugino apie 10 naujų ūglių, kurie tesiekia 4-7 cm ilgį. Tikrai negalvojau, kad tokie trumpi pagaliukai sugalvos žydėti. Maniau dar paaugs ir kitais metais pasipuoš. Bet deja, rezultatas matosi ir šiandien pažiūrėjau - žydėti ruošiasi smilgos siekiančios tik 2 cm ilgį. [O.0]
Laimonduxe wrote:
Thu Feb 27, 2014 11:41 am
Mano pražydo Dendrochilum tenellum, keturios "kasytės", nufotografuoti labai sunku, nes žiedai smulkučiai, bet man pats augalas patinka. Tikiuosi bėgant metams ilgės žiedų "kasytės" ir bus daugiau :)
Mestė wrote:
Thu Feb 27, 2014 1:47 pm
Kokios žolės :w00t: o dar auga vėsiai..... o joms patinka drėgmė?
Urze wrote:
Mon Mar 03, 2014 8:54 pm
Net nežinau, kas gražiau - ar trapiosios sprakšės gauruoti būsimi lapai, ar Dendrochilum wenzelii leidžiamų šaknų spalva. :D Šioj nuotraukoj gerai matosi, kad senieji ūgliai ties pagrindu yra tamsesni negu lapai, o jauni - šviesūs, nes dar dengiami nesudžiuvusių dangalų.
Arven wrote:
Tue Apr 17, 2018 12:54 pm
Sveiki! Aš naujokė forume ir naujokė orchidėjų (kitų nei falenopsiai NoId) auginime. Kaip sekasi Dendrochillum augintojams? Šiandien gavau siuntinuką su D.wezelii, D. Tenellum ir D. Pulcherimum. Groožis. Lapukai tokio grožio, kad gali ir nežydėti. :D :D
zemuoge wrote:
Wed Apr 18, 2018 12:12 am
Arven wrote:
Tue Apr 17, 2018 12:54 pm
Sveiki! Aš naujokė forume ir naujokė orchidėjų (kitų nei falenopsiai NoId) auginime. Kaip sekasi Dendrochillum augintojams? Šiandien gavau siuntinuką su D.wezelii, D. Tenellum ir D. Pulcherimum. Groožis. Lapukai tokio grožio, kad gali ir nežydėti. :D :D
Būtų įdomu pamatyti foto )
Arven wrote:
Wed Apr 18, 2018 9:28 am
Prašom nekreipti dėmesio į aplinką. Ką tik išpakuotos.
IMG_20180417_123859.jpg
IMG_20180417_123859.jpg (5.14 MiB) Viewed 2086 times
Urze wrote:
Wed Apr 18, 2018 12:22 pm
Sveika prisijungusi, Arven! Gražių medlielių įsigijote. Kelis metus auginau Dendrochilum wenzelii ir kitą bevardę medlielę. Tai pirmosios rūšies nuotraukos internete žavi dar ir dabar, bet realybėje tokio vaizdo taip ir neišvydau - kažko aš jai nepataikiau. O antroji kelissyk net ir žydėjo, bet jos šaknys buvo labai smulkios, tai kelis kartus jas nupūdžius galiausiai augalas žuvo. Tas ir išliko atminty su šios grupės augalais - reik pasistengti atitaikyti drėgmės rėžimą, atsižvelgiant į jų šaknų storį (kuo šaknis plonesnė, tuo tolygesnės drėgmės palei šaknis nori). Rodos, gan mėgsta ir stipresnį apšvietimą, bet čia jau grynai pagal rūšies poreikius reik žiūrėti. Smagaus ir sėkmingo auginimo!
Arven wrote:
Wed Apr 18, 2018 5:57 pm
Oi, tie poreikiai skirtinguose šaltiniuose skirtingai aprašyti. Bet pagal tą taisyklę, kad kuo siauresni lapai, tuo labiau šviesiamėgis augalas, tai turėtų mėgti šviesą, ypač tenellum. Matysim. Kai kur internete rašo, kad lengvai auginamas. Kitur nelabai.
zemuoge wrote:
Wed Apr 18, 2018 6:05 pm
1.54min kaip tik pasodintą Dendrochilum rodo ))
https://www.youtube.com/watch?v=3-lmwhQzmO4&t=313s

User avatar
Slogaa
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 496
Joined: Mon Oct 26, 2020 10:57 am
Location: Londonas
Contact:

Re: Dendrochilum (Liet. - Medlielė)

Post by Slogaa »

Dar praeitais metais įsigijau keturis dendrochillumus:
Dendrochilum latifolium var. macranthum
Dendrochilum cobbianum white form
Dendrochilum uncatum var uncatum small form
Dendrochilum tortile

Šiaip, man jie man per daug neimponavo, bet pastebėjau per parodas - kad jie labai paplitę tarp angliškų augintojų. Į parodas visą dendrochilumų grupė neretai ateina kosminio dydžio - apsipylę žiedais, kad kartais net lapų nesimato, arba kekės lyg kasos velkasi per stalus. Nors auginu juos tik keletą mėnesių, bet tikriausiai, suprantu, kodėl jie UK mylimi ir čia yra net specializuota jų "parduotuvė".
O gi UK klimato sąlygos jiems tinka idealiai: šiltos žiemos, ūkanotos vasaros (ne visada Žalias_ ). Vienužodžiu šildomas šiltnamis pac tac.

Atvažiavo jie pas man rudenį. Kaip jie atėjo - taip ir buvo patūpdyti į balą vandens (augintojas rodė, kaip augina pas save). Tai principas kaip kokių saracėnijų ar S/H. Žiemą juos laikau ant šviesiausios lentynos - kur sėdi ir visa katlėjų šeima. Vasarą jie keliaus į Pleurothalių lentyną.

Pastebėjau kelis faktus:
1. Naujų ūglių augimas vyksta žiemą, kaip nebūtų keista.
2. Žydėjimas taip pat vyksta žiemą, o žydi jie iš visiškai nesubrendusių, tik pradėjusių augti ūglių.
3. Dauguma medlielių yra kvepiančios - vienos labai skaniai, kitos ojojoj kaip dvokia. Kai tai žinoti prieš perkant - nežinau. liuks_
4. Kai kurių žiedkočiai yra labai ploni ir trapūs. Pvz D.uncatum var uncatum buvo galima mėtyt, vėtyt ir lamdyt - ir visi žiedai bei kotelis laikėsi be problemų, kai tuo tarpu tortiles visus tris didžiausius žiedkočius prilietus ar atrėmus į kokį lapą ar sienelę - nulaužiau.

Labai smalsu, kaip šiem augalams seksis vasarą - t.y. jei jų visas veiksmas vyksta žiemą - ką jie iš vis šiltuoju metu veiks. Ma_
Attachments
cobbianumo balta forma - pakankamai didelė medlielė
cobbianumo balta forma - pakankamai didelė medlielė
IMG_5764.jpg (1019.26 KiB) Viewed 877 times
uncatum var uncatum su septyniais žiedynkočiais ir tai mažoji jo forma - paprastas uncatumas yra didesnis augalas.
uncatum var uncatum su septyniais žiedynkočiais ir tai mažoji jo forma - paprastas uncatumas yra didesnis augalas.
IMG_5930.jpg (188.18 KiB) Viewed 877 times
uncatum var uncatum ant vieno žiedstiebio gali žydėti net keturiasdešimčia žiedų.
uncatum var uncatum ant vieno žiedstiebio gali žydėti net keturiasdešimčia žiedų.
IMG_5924.jpg (1.82 MiB) Viewed 877 times
uncatum var uncatum
uncatum var uncatum
IMG_5913.jpg (200.34 KiB) Viewed 877 times
A girl with a fork in the world of soup.
Šok_ Sekit mane Instagram kanale : orchineed Šok_

User avatar
Urze
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 2736
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:58 am
Location: Vilnius

Re: Dendrochilum (Liet. - Medlielė)

Post by Urze »

Gal jos aktyviai auga visus metus, tad ir vasarą tuo pačiu bus užsiėmę, kuo ir dabar? Medlieles kelias bandžiau auginti, bet prilipo. Kai kurioms sąlygų neatitaikiau, kitos augo, bet nežydėjo, trečios nesužavėjo. Tai mielai skaitysiu, kaip Tau, Slogaa, seksis jų didelius kerus išauginti. Ir linkiu kvepiančių. :D Gal jas reikia pirkti tik gyvai pauosčius?
Norintiems nerti į orchidėjų genealogiją
Norintiems orchidėjas vadinti tikraisiais jų vardais

User avatar
Slogaa
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 496
Joined: Mon Oct 26, 2020 10:57 am
Location: Londonas
Contact:

Re: Dendrochilum (Liet. - Medlielė)

Post by Slogaa »

Tai buvo pati nemaloniausia fotosesija. Išties, apie šią smirdalynę buvau visai pamiršus - praeitais metais kai žydėjo, pagalvojau, kad tikrai reikia parduot. Žydėjimas pasibaigė, smirdalynė taip pat - ir šeimininkas pamiršo.. Prisiminiau tik kai atidariau šįmet šiltnamio duris, o čia vėl tie patys žuviniai saldainiukai.

Šiais metais kur kas aitresnė situaciją, nes žiedų kekių visos 12. Šiltnamy, prie šaltesnių temperatūrų kvapas nelabai jaučiasi, bet kadangi žiemos dienos labai trumpos - fotografavimui teko atsinešt namo. Na ir čia, prie šilumos, maniau fotosesija neįvyks, nes kvapelis...
Įsivaizduokit, žalia žuvis su kažkokių saldainių poskoniu. Bet vyras sakė, kad tai pirma mano "gėlė", kuri skaniai kvepia. Žalias_ Tai gal čia sakau kiekvienam savaip. Žinau, kad man pasibaigė paracetamolio gerimu nuo galvos skausmo. Žalias_

Auga jis, kaip ir visi kiti mano turimi dendrochillumai labai paprastai - aš apie juos neprisimenu. Mažokai gauna šviesos žiemos laikotarpiu ir gerokai sumažinu vandenį (išpilu bliūdą, kuriame jie dažniausiai stovi visus metus).
Attachments
Dendrochillum uncatum var uncatum
Dendrochillum uncatum var uncatum
IMG_7414-2.jpg (509 KiB) Viewed 390 times
Dendrochillum uncatum var uncatum
Dendrochillum uncatum var uncatum
IMG_7410-2.jpg (469.13 KiB) Viewed 390 times
Dendrochillum uncatum var uncatum
Dendrochillum uncatum var uncatum
IMG_7408-2.jpg (557.87 KiB) Viewed 390 times
Dendrochillum uncatum var uncatum
Dendrochillum uncatum var uncatum
IMG_7403-2.jpg (301.48 KiB) Viewed 390 times
A girl with a fork in the world of soup.
Šok_ Sekit mane Instagram kanale : orchineed Šok_

User avatar
Urze
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 2736
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:58 am
Location: Vilnius

Re: Dendrochilum (Liet. - Medlielė)

Post by Urze »

Kaip toks grožis gali taip smirdėti? Atrodo labai gražiai!
Norintiems nerti į orchidėjų genealogiją
Norintiems orchidėjas vadinti tikraisiais jų vardais

User avatar
Slogaa
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 496
Joined: Mon Oct 26, 2020 10:57 am
Location: Londonas
Contact:

Re: Dendrochilum (Liet. - Medlielė)

Post by Slogaa »

Tas grožis ir kompaktiškumas jam padeda išlikti mano kolekcijoje. Nors kiekvieną žydėjimą gerai permastau jo teisę būti Žalias_
Ačiū, Urze.
A girl with a fork in the world of soup.
Šok_ Sekit mane Instagram kanale : orchineed Šok_

User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3252
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Re: Dendrochilum (Liet. - Medlielė)

Post by MrGreen »

Na pats augalas tai labai gražus, o, kad smirda tai nužydės ir greit pamirši kvapą :D

User avatar
Slogaa
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 496
Joined: Mon Oct 26, 2020 10:57 am
Location: Londonas
Contact:

Re: Dendrochilum (Liet. - Medlielė)

Post by Slogaa »

Dar vienas meškerykotis į trasą. Pas šį labai ilgos tos kasos, sunkios, svyrančios žemyn. Nuo žiedkočio pastebėjimo iki išsikleidimo net prie šaltesnių sąlygų - apie dvi savaitės max, gal net ir greičiau. Žydi kaip ir visi jo giminaičiai - žiemą. Krūmas nėra didelis, bet nėra ir mažas kaip uncatumas.

Atskiri žiedai dideli - tad matosi visa žiedinė struktūra. Taip pat ganėtinai spalvingas - tuo šioje orchidėjų šeimoje ir išsiskiriantis.
Dendrichillum tortile
Dendrichillum tortile
IMG_7548.jpg (4.74 MiB) Viewed 282 times
Dendrichillum tortile
Dendrichillum tortile
IMG_7612.jpg (1.01 MiB) Viewed 282 times
Labai puikus kadras, bet deje, labai ne fokuse - sunku su tais besikraipančiais augintiniais ir judančiu fotografu :D
Labai puikus kadras, bet deje, labai ne fokuse - sunku su tais besikraipančiais augintiniais ir judančiu fotografu :D
IMG_7579.jpg (3.89 MiB) Viewed 282 times
A girl with a fork in the world of soup.
Šok_ Sekit mane Instagram kanale : orchineed Šok_

Post Reply

Return to “Ertmenės (Coelogyne) grupė”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests