Kaip jūsų augalams patiko ši praėjusi vasara? Aš tai negaliu suprasti, dar niekada neteko turėti tokios nedėkingos vasaros orchidėjoms. Nors jas auginu jau gana seniai. Neprisimenu nei vienos vasaros, kad pas mane nežydėtų taip vadinamos "cambrijos". Jau kas kas, bet odontoglossumai pas mane žydi kiekvieną vasarą, ir gana gausiai. Turiu jų ne vieną, bet, kaip bebūtų keista, šią vasarą anei vienas neišleido nei vieno žiedstiebio. Turiu vieną phal., kuris taip pat kiekvieną vasarą sukrauna nemažai gražių žiedų. Žydi jis ir žiemą, bet kadangi dienos trumpos, tai žiedų būna vos vienas-kitas. O vasarą tikrai būna kuo pasigrožėti. Šią vasarą žydėjo, bet gerokai skurdžiau nei paprastai. Bet labiausiai tai nustebino cambijų elgesys. Ir kodėl taip?

Vasara, atrodo, buvo tobula-daug saulės (šviesos), daug šilumos. Netgi nakties/dienos temp. skirtumai buvo, kas šiaip jau karštom vasarom nebūdinga. Paprastai vidurvasarį jeigu dieną 30 ir daugiau karščio, tai naktį būna 24-28. O šiemet naktimis temp. nukrisdavo iki 18-20. Ar pas visus taip šiais metais?
Šiandien laisčiau savo ūkį, tai 2 odontoglossumus radau su žiedstiebiais. Dar nėra buvę, kad šios orchidėjos pas mane žydėtų rudenį/žiemą...