Phragmipedium caudatum

Moderators: Urze, EvaJa, Ramsis, Šilingė, mozaika

Post Reply
User avatar
MrGreen
Lietuvos orchidėjininkų draugija
Posts: 3252
Joined: Sun Oct 18, 2020 11:48 am

Phragmipedium caudatum

Post by MrGreen »

mumrikas wrote:
Wed Apr 24, 2013 7:09 pm
Pagaliau ir pas mane atkeliavo ši ilgai "išnorėta ir išsvajota" vyžūnė (2013m. balandžio mėn.). Gautas augalas sveikas ir tvirtas. Keturi suaugę auginiai ir penktas mažiukas tarp jų pasislėpęs.

Image

Image

Gavau jau su pumpuru, pamažu pumpuras linko žemyn, galvojau, kad jau susiruošė jį nudžiovint, o pasirodo išsiskleidimui ruošėsi. Net nespėjau nufotografuot, nes galvojau dar ilgai procesas tęsis, pumpuras lyg ir nedidelis buvo, o vieną dieną žiūriu, kad jau "plyšęs" :D

Image

Dar po dienos vaizdelis buvo žymiai pasikeitęs - niekad negalvojau, kad vyžūnių žiedai taip greitai skleidžiasi :thumbupleft: Šią akimirką "ilgakasė" tokia

Image

"Kasos" jau ilgos, o dar tik antra diena nuo skleidimosi pradžios

Image

Image

Tokiu tempu veiksmui vykstant teks vazoną ant pakylos po kelių dienų statyt [Cha]

Image
mumrikas wrote:
Mon Apr 29, 2013 6:50 pm
O maniškis "ilgakasis" caudatum stebina mane kiekvieną dieną - petalai auga ne dienom, o valandom. Praaugo vazoną, dabar užkėliau ant papildomo, bet jei tokiu greičiu ilgės, tai tuoj ir palangę pasieks :w00t: Šią akimirką petalai 43cm ilgio. [Cha]

Image

Reik sulaukt gražaus oro, tinkamo apšvietimo ir badysiu kažkaip gražiau fotografuot :D
Ramsis wrote:
Mon Apr 29, 2013 8:55 pm
Maniškio caudatum'o "kasos" šiuo metu siekia 52 cm. Na aš turiu dar vieną ilgakasį Phragmipedium Paul Eugene Conroy šio kasos yra irgi gana ilgos apie 26 cm, žiedai irgi nemaži, žaliai gelsvos spalvos, tačiau caudatumas išsiskiria savo margumu. O koks gražus žiedo centras :w00t:
mumrikas wrote:
Thu May 09, 2013 4:05 pm
Mano ilgakasis phrag. caudatum "ant podiumo" - manau, kad tai "kasų" maksimumas, nes jos daugiau nebeauga :)

Image


Image


Image


Image
mumrikas wrote:
Thu May 09, 2013 9:23 pm
Ramsis wrote:Mumrikas, pasimatuojam kaspinus, mano 60,5 cm
Manojo 48cm - matyt mėgsta trumpesnę šukuoseną, nors trumpa jos irgi nepavadinsi [Cha]
mumrikas wrote:
Thu May 09, 2013 9:50 pm
Urze wrote:Mumrikai, o augdamos "kasos" buvo prisilietusios prie kokio paviršiaus? Pvz., stalo, ant kurio stovėjo? Ar visą laiką ore kabojo?
Ore kabojo (na nebent kokiai sekundei kitai buvo prisilietę kai laistyt paimdavau), bet petalams artėjant prie stalo iš kart užkėliau vazoną ant paaukštinimo.
MrGreen wrote:
Thu May 09, 2013 10:08 pm
Ilgis dar priklauso nuo aplinkos drėgmės, ir čia galioja taisyklė - kuo sausiau tuo trumpiau :lol: todėl kitą kartą gal pasivysite Ramsį :)
Mestė wrote:
Fri Feb 21, 2014 7:54 pm
Gal jau galima imtis persodinimo? Mano auginasi daug ūglių, o pasodintas kreivokai, tai visas augalas ant šono, o šaknų gausybė, tai nesilenkia.
Ir koks būtų tinkamiausias mixas? Galvoju gal įmaišyti lapų ir arklio trąšų, bet gal nudegintų šaknis? :think:
Ramsis wrote:
Fri Feb 21, 2014 8:37 pm
Jau gali persodinti, tik dėl priedų kaip lapai ir mėšlas tai aš nerizikuočiau. Seniai įrodyta, kad be šių komponentų Phragmipediumai sėkmingai auga, tai kam išradinėti dviratį.
Mestė wrote:
Fri Feb 21, 2014 10:22 pm
Kaip dabar prisimenu, tai sodinau į lėtai džiūstantį substratą(smulki pušų žievė, kiminai, gyvos samanos, perlitas, vermikulitas, kokoso plaušų gabaliukai, ąžuolo lapai) gal kokiu 1/1/2/1/1/2/3 santykiu, bet dabar viskas sukrite, suirę, Gal todėl taip gerai ir auga, kad tiek medžiagų gauna, dar atsimenu, praeitą vasarą dažnai laistydavau vandenių, kuriame prieš laistant mirkiau žemę, kurioje sliekai gyvena(aišku, be sliekų) :roll:

Post Reply

Return to “Phragmipedium”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests