Schomburgkia thomsoniana
Re: Schomburgkia thomsoniana
Kaba orchidariumo viršuje, šiltai, šviesiai, kas antrą dieną purškiama. Kai prisimenu, gauna ir trąšų. Išdžiūna tikrai greit,man vis atrodo, kad jai per sausa, bet matomai, jai tinka.
Man dabar klausimėlis iškilo, nu kaba ji sau orchidariume, šaknys į visas puses, ūglis po pūglio, bet gal reik ją traukt į dienos šviesą
sodint į molinuką, gal ir žiedų sulauksiu?

Manau kad Jus teisingai padarytumėt , nes joms reikia ir tiesioginių saulės spindulių ir temperatūros svyravimų .Eliss rašė:Man dabar klausimėlis iškilo, nu kaba ji sau orchidariume, šaknys į visas puses, ūglis po pūglio, bet gal reik ją traukt į dienos šviesąsodint į molinuką, gal ir žiedų sulauksiu?
Orchidariume manau jai tik augimas skatinamas .
Geriau , karti tiesa, nei , saldus melas
Mano galerija
Mano galerija
Tai va, dabar kaip tik naujas ūgliukas auga. Bet gaila tų nukarusių šaknų, sunyks.
Gal kažkokia dalį šaknų pavyktu sugrusti į vazoną o kas liktu gal ir nenudžiutu .Eliss rašė:Tai va, dabar kaip tik naujas ūgliukas auga. Bet gaila tų nukarusių šaknų, sunyks.
Mano galerija
Mano galerija
Eliss, o kokio didumo ir storumo jos šviežiausi ūgliai? Ar manai, kad jau pasiekė žydėjimo dydį? Jei jau stambi, gali ir persodinti, vasarai laukan išneštum ryškios saulės pagaudyti. Bet jei dar neatrodo galimti žydėti, tai gal verčiau dar leist orchidariume masės pasiauginti.
Urze, stiebagumbiai kažkur 8-9 cm. Net nežinau, gal dar palaikysiu orchidariume.
Aš turiu kitą rūšį (tibicinis), tai jos stiebai gerokai stambesni, apie 20 cm ilgio ir dar nežydėjusi, tai gali būti, kad Tavoji yra dar nedidelė.
Tai šitoji nėra didelė. Ar kažką maišau?
Tai kad visos Myrmecophila (Schomburgkia) rūšys yra stambios. Ramsio Flickr'e galima pažiūrėti, kaip jo turima thomsoniana atrodė, kai žydėjo. Ar stambumas panašus?
Persodinau savo galiūnę, ištraukiau į dienos šviesą. Apkarpiau prastas šaknis, palyginau, tiesiai augalą įstačiau ir visai gražiai sutilpo. Tik visi kas sau, naujas ūgliukas žemyn žiūri. Bet po truputį viršun kelsiu, turės išssitiesint link šviesos. Nukirpau gabaliuką pradinio augaliuko, įdėjau į kiminus, gal dar ką sugalvos.

Vasarą praleido lauke, visa nuraudus buvo, manau įsitvirtino gerai, auga ūgliukas.
Thomsoniana miega, nematyt jokio ūglio 

Maniškė uglio užuomazga turi bet dar nejuda .
Mano galerija
Mano galerija
Hmm, hm... jokio judėjimo 

Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečių