Pagyrų temoje kilo svarstymai, kas tai per dendrobis, parsinešu ją čia.
Urze rašė: ↑22 Lap 2017, 19:57
O pas mane jau balto ir kvapnaus "sniego" ant palangės prisikaupė.
Dendrobium nobile tipo žemais, plonais stiebais, kokių "Ermitažan" buvo prieš metus ar kelis užvežta. Labai neįnoringas, lengvai auga ir šiltai stovėdamas pražysta be jokio raginimo.
Dendrobium nobile tipo (žemaūgis, smulkus, kvepiantis)
laumika rašė: ↑23 Lap 2017, 20:11
Urze, kaip tik žiūrinėjau "orchidėjos.lt" ko jie ten gero turi ir užkliuvau ties dendrobium moniliforme. Bent žiedai labai panašūs į jūsiškio, kartais negali būt kažkas į tą temą? Visai ir man praverstu toks nedidukas ir nelabai įnoringas....

zemuoge rašė: ↑24 Lap 2017, 13:38
Žiedai iš tikrųjų panašūs, ir dydis, tik nesuprantu, kodėl jis visas lapuotas?
Urze, ar jis nemeta lapų?
laumika rašė: ↑24 Lap 2017, 15:58
Vat ir aš dėl lapų suabejojau, nes Urzes toks visas gražiai žalias, o google kiek žiūrėjau moniliforme tokie ne itin lapuoti...

Aš daug nemąstydama priskyriau jį
Dendrobium nobile tipo hibridams, nes Lietuvos prekybos centruose kaži ar būna kokių nors dar dendrobių apart
nobile arba
biggibum tipo hibridų, kas ir lėmė mano tokį "krikšto" sprendimą. Panašumo į
Dendrobium moniliforme kažkiek gal turi bent iš ūgio pusės (per pusantrų metų auginimo didesnių nei sprindis ūglių neišaugino) ir kad žiedas baltas, bet kitka skiriasi. Šito dendrobio žiedo lūpa garbiniuotu kraštu ir platesnė, o D. moniliforme ji yra lygiu kraštu, siaura ir pailga.
Nors gal sukryžminus tokį
Dendrobium nobile hibridą su tokiu
D. moniliforme gal ir gautųsi toks kaip mano turimas dendrobis? Kas ti žino. Paso su savim neturėjo, tai vardų bet kokių prigalvoti galima, bet įrodyti neturim kaip.
Lapus nuo senųjų ūglių numeta, bet palengva, nesiplikina smarkiai. Per šiuos metus prileido daug naujų ūglių, tai jie paslėpė senuosius plikus stiebus. Beje, jis buvo pasodintas grynuose, smarkiai suspaustuose kiminuose. Su mano laistymo įpročiais jis nebūtų išgyvenęs, todėl persodinau į neglazūruotą molinuką su vidutinio stambumo žieve. Biški pasiraukšlėjo dėl tokių pokyčių, bet tada dažniau liejau, o kai prisiaugino naujų šaknų, laistymą suretinau. Prisitaikė gan greitai, gal per pusmetį. Dabar tarp laistymų dažniausiai visiškai išdžiūsta. Vasarą drėgmės gauna daugiau. Trąšų buvo kelis kartus gavęs pavasarį, o paskui - tik gan kietas vandentiekio vanduo. Per dieną gauna kelias valandas tiesioginės saulės, o likusį laiką - gan šviesiai.