Urze rašė: ↑Sek Spa 11, 2020 6:51 amSlogaa, ech, kokių grožių parodei. Kai kurių taip ir maga pavadinimus sužinoti. O mano turimos auga labai skirtingai. Vietoj pirkta S. flava gražiai paaugo, tūtos padvigubėjo į ūgį nuo pirktinių, visa puikiai salotinė. O pavasarį gauta ir persodinta S. flava var. rubricorpora ilgai užsimarinavusi buvo, paskui išsijudino šiaip taip ir užsiaugino dvi normalesnes, pobaikes tūteles, bet iki tikrojo grožio dar tolokai joms. Na, tikiuosi, kad užsikabino ir jau normaliai išžiemos.
Saracėnija (lot. Sarracenia)
Moderatoriai: Šilingė, mozaika, Urze, EvaJa, Ramsis
Re: Saracėnija (lot. Sarracenia)
Vieni turi proto, o kiti neturi, ir viskas. /Mikė Pukuotukas/
Patikrinau, kaip įstiklintam balkone laikosi saracėnijos. Vieną vazoną čiupt - lengvutėlis! Substratas atšokęs nuo vazono sienelių ir dėl to greičiau džiūna nei kiti vazonai. Gerokai pamirkiau, kad substratas vandens tikrai prigertų. Priminimas man, kad reik dažniau patikrinti, o ne kas mėnesį.
Aš kaip i rusį nueinu tai pirmoi eilėj kvietkas patikrinu ( per savaitę porą kartų) nes rusije netik saraceninos žiemoja. O lieti jau teko, tik vienas daugiau kitas mažiau. Nu jeigu iki pavasario išgivens visos tai man dar vienas bus pasiekimas, nes su saracenijom pirmi metai kaip draugauju.
Mozaika, kaip jusiškės žiemoja ? O gal dar šiltnami ?
Ps, aš jau pavasario pasilgau.
Mozaika, kaip jusiškės žiemoja ? O gal dar šiltnami ?
Ps, aš jau pavasario pasilgau.
Urze, kokia tem-ra pas tave balkone? Iki kiek gali stovėt augalas
Kaa, kol kas apie +5 ⁰C laikosi, tai tokia temperatūra tinkama. Žemiau nulio gali jau tikrai ne visom saracėnijom patikti.
Ir pas mane taip, tai ok, žiūrėsim kas bus