Vazonai
Re: Vazonai
Aš ir tokius naudoju kaip pas agnicc, tikrai pasiteisino, o dar patogu, kad žalia stotelė visai netoli namų
Man jie patinka kad būna visokių dydžių, nuo visai mažiukų vazonų iki didesnių.

Dvidešimt ketvirtas žurnalo "Orchidėjos" numeris jau prekyboje
I don't suffer from insanity; I enjoy every minute of it.
Nežinau, aš tai seniau kai reikėdavo molinių vazonėlių visada mugėse apsiprekindavau. Parduotuvėse (tipo senukuose) būdavo be šansų gauti, tik mugėse atveždavo grynai molinių. Nors dabar tai nežinau, jau senokai nesilankiau mugėse. Kol kas vazonėlių turiu pakankamai, tai nereikia. O kadangi nereikia, tai ir neieškauvork rašė:Superiniai,ką sau galvoja lietuviai molinininkainors mugėms lietuvoje šią nišą užpildytų.

Tiesa, kauniečiai dar galėtų pasižiūrėti ir Aleksoto turguje. Yra tekę matyti ir ten prekiaujant įvairiais moliniais gaminiais. Nebent dabar kai taip šalta gal niekas nenorės sėdėti su tokiom prekėm. Bet šiaip vasarą, pavasarį galima būtų pasižiūrėti.
Žalioj stotelėj tuos vazonėlius irgi mačiau. Bet problema išlieka. Patys mažiausi būtų tinkamo aukščio, bet stipriai per platūs. Kadangi dauguma mano kaktusų nėra tokie "platūs" ir vazone užima mažai ploto, tai man nėra reikalo pirkti plačių vazonų. Kurie užimtų ir taip brangią vietą. Yra būtinybė augalus sustatyti kuo talpiau, o čia jau būtų labai neekonomiškas vietos panaudojimas. Nors kas liečia patį molį, tai tie vazonėliai atrodo tikrai labai geri. Tokie "kvėpuojantys", laidūs orui.
Na gal kaktusams mažiems nelabai jie, bet vazono platesnis viršus orchidėjoms puikiai tinka, gerenė aeracija.
Dvidešimt ketvirtas žurnalo "Orchidėjos" numeris jau prekyboje
Taip, orchidėjoms ir kt. lapinėms gėlėms labai gerai. Bet man va problemos būtent su kaktusiniais vazonėliais. Kitoms gėlėms tai ne vienokius, tai kitokius dar galima rasti nusipirkti. Ir dydis-tokių mažiukų jau nereikia. Dažniausiai eina kiek didesni. Tai labai didelių problemų kaip ir neiškyla. Na nebent kai reikia rasti kokį nors gerokai nemaža vazoną. Ir ypač kai būna specifiniai poreikiai-pvz. aukšto, bet siauro. Tai tada irgi problemos būna.
Jei kam aktualu dar
vakar Vilniuj Norfos bazėj užtikau Askovitos neglazūruotų molinukų - visai priimtini pagal molio faktūrą ir formą.

informacija apie parodą paštu augalulabirintai@gmail.com
Įdomu ar šamoto keramikos vazonai tinkami orchidėjų auginimui?
Gražei atrodo
tik prpblemele , kur toki dydeli kokoso riešuta gauti ?

Geriau , karti tiesa, nei , saldus melas
Mano galerija
Mano galerija
Štai ką sukūrė keramikė pagal mano norus neofinetijoms .
Vazonų sienelėse yra skylučių - ten kur žaliai padažyta/glazūruota(tik foto nelabai matosi ), ....molis ekologiškas be priemaišų
Laikinai ( dėl vaizdo) įdėjau augalus , savaitgalį laukia persodinimo/pervyniojimo darbai
(Aukštis su kojelėmis 9 cm.
Viršutinis išorinis skersmuo 10 cm
Viršutinis vidinis skersmuo 9 arba 8cm
Skylės dugne skersmuo 4 cm. )
Vazonų sienelėse yra skylučių - ten kur žaliai padažyta/glazūruota(tik foto nelabai matosi ), ....molis ekologiškas be priemaišų

Laikinai ( dėl vaizdo) įdėjau augalus , savaitgalį laukia persodinimo/pervyniojimo darbai

(Aukštis su kojelėmis 9 cm.
Viršutinis išorinis skersmuo 10 cm
Viršutinis vidinis skersmuo 9 arba 8cm
Skylės dugne skersmuo 4 cm. )
- Prikabinti failai
-
- DSC00774.JPG (89.31 KiB) Peržiūrėta 7648 kartus(ų)
-
- DSC00768.JPG (77.13 KiB) Peržiūrėta 7648 kartus(ų)
-
- Lietuvos orchidėjininkų draugija
Gal kas patartų kaip porcelianą pragręžt, jo nesuskaldžius? Ar čia koks specialus grąžtas turi būti?
Aš irgi prisipirkau iš ermitažo tokiu a'la kinietikų porcelianinių vazonikų, tai vyras gręžia su stiklo grąžteliu, tokiu kaip strėlė ant galo, kuriuos pirkom senukuoseMeri rašė:Gal kas patartų kaip porcelianą pragręžt, jo nesuskaldžius? Ar čia koks specialus grąžtas turi būti?

- iron
- Lietuvos orchidėjininkų draugija
O aš ieškojau ir atradau. Tai vienkartinės stiklinaitės iš Maxima. Užrašyta, kad jų tapla 220 ml. Skylutes pradūrėme su lituokliu. Čia nufotografuotas pirmasis, kuris įskilo dugne. Kiti 9 sėkmingai suskyliuoti.
- Prikabinti failai
-
- DSCN8414 (640x480).jpg (126.14 KiB) Peržiūrėta 7648 kartus(ų)
-
- DSCN8415 (640x480).jpg (174.31 KiB) Peržiūrėta 7648 kartus(ų)
Stenkis nepergyventi dėl to, ko tikrai negali pakeisti...
Ne visai orchidėjiniai vazonai, bet gal galima ir joms pritaikyti? Bet su sukulentais tai tiek galima prisigalvoti!
Daugiau čia.

Grįžau prie paprastų permatomų vazonų, nes šituose: http://www.senukai.lt/out/1/html/0/dyn_ ... 357_z1.JPG , absoliučiai neaugo, sudžiūvo šaknys . Dabar raibuolės po kelių dienų atsistatė, įgavo lapai stangrumo, nes vis galvodavau, augt auga, bet ko lapai linksta žemyn. O norėjau, kad augtų visi vienoduose, deja, jie tinkami tik įstatymui, nes ir kitos gėlės pas mane juose neauga 

Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: 2 ir 0 svečių