Ačiū Gustina
Jeigu atsimenate, prieš metus man patarėte paieškoti miške Trapiaja sprakše, tai va, orchidariume ji auga puikiai ir kas idomiausia, nors nemačiau kad brandintu sėklas bet ant blokų jų priaugo gan daug, net teko ravėti , nes užgošdavo orchidejas , tai eksperimentui nuplėšiau papartukus nuo bloko su orchideja ir isukęs į kiminus pririšau ant pušies žievės blokų, ogi auga ir džiaugiasi ir pastebėjau kad lapai nėra dideli kaip augančio vazone su miško substratu. Be to, nusipirkau falenopsi variegata o jame mažiukas papartukas auga, tai ji irgi pririšau ant bloko su kiminais ir jis visai neblogai auga, tai dabar turiu 4 rušių paparčių .
Dėl tilansijos, kai automatinė laistymo sistema laisto-purškia tai šitai tilansijai ( meduzai) tiek mažai kliuna kad vos vos pažaliuoja o kiminai lieka beveik sausi. Bet, čia dar nepabaiga, nes dar ne kartą bus daug kas perdėliota ir perkabinėta , tai gal ir sumastisiu kaip tą pririšimą tilansijos gudriau pririšti kad nesimatitu .
Atsimenu kai rašėte ( senai) man nepatinka kai augalai lipa vienas ant kito , visiškai pritariu !!! Ir man nepatinka , žiurėjau daug vivariumu ir patikėkit , nu nei vieno neradau kad pasakičiau, va čia tai super , nes vivariumuose taip sugrusti augalai tai kaip žalia masė matosi, nėra kad išsiskirtu augalai ir matitusi jų grožis, dėl orchidariumu, tai taip pat neradau ( gal ieškoti nemoku

) kad būtų kaip pavizdis irenginėjant savo orchidariuma.
Tai ėmiaus savo inecitivos , vadovavaus pirmoi vietoi apšvietimas, ty šviesiamėges kabinau šviesiausioi vietoi , antroi vietoi šiluma, nes kuo aukščiau tuo šilčiau ty, cirkuliacinis ventiliatorius kartas nuo karto ilsisi o nakti dar dažniau ilsisi o vėsesnių orų veikiant šilančiam laidui šiluma kila į viršų . Taip pat substrato ty, blokų su kiminais pakabinti taip kad greičiau pradžiutu.
Oi kiek dar daug visko prifarširavau į orchidariuma ir viskas atlieka savo vaidmeni bet apie tai parašisiu po kokių metų, nes nežinau ar viskas pasiteisins. O jeigu trumpai tai atvėsus orams, temperatura dieną bus palaikoma +23, naktį +15 , tokių svyravimų turi užtekti .
Na va , biškuti parašiau
Ps, apie sėkmes ir nesekmes ( kolkas nesėkmių dar neturėjau

) parašysiu vėliau.