Brassavola (liet. vaurutė) - bendri pokalbiai
Moderatoriai: Šilingė, mozaika, Urze, EvaJa, Ramsis
Re: Brassavola (liet. vaurutė) - bendri pokalbiai
Šios vaurutės ir Urzės draugystė turbūt nuostabiausia istorija per viso forumo puslapius. Tikiu, kad per Pasaulį būtų mažiausiai 2-oj vietoj. Tobulas augalo pažinimas, rastas raktas į tokius žydėjimus. 

Aukščiau pateikta informacija kitiem www.orchids.lt forumo nariams neprivaloma.
Tikrai nuostabi, užburia pats augalo dydis ir žiedų kiekis 

Tempiu naujas orchidėjas į namus, kai niekas nemato... 

Caca vaurutė, caca Urzė

Pikta teta
Jei uždėsi tu gerai brūkšnį, nosinę, varnelę, džiaugsimės visi labai, tiesim lietuvybei kelią!
Taigi eikš, valgyk duoną su džiaugsmu ir gerk vyną linksma širdimi, nes Dievas jau seniai patvirtino, ką darai (Koh 9:7)

Jei uždėsi tu gerai brūkšnį, nosinę, varnelę, džiaugsimės visi labai, tiesim lietuvybei kelią!
Taigi eikš, valgyk duoną su džiaugsmu ir gerk vyną linksma širdimi, nes Dievas jau seniai patvirtino, ką darai (Koh 9:7)
Ir nei vieno juodo taško?? Netikiu
Augalą ant stalo ir einam įsiitkinti kad tikras

Augalą ant stalo ir einam įsiitkinti kad tikras
Yr yr, kaa, ir pajuodavimų. 

Olimpinė čempionė
O nuotraukų tai ir daugiau galima būtų 

Man visada įdomu pažiūrėti, kaip augalai keičiasi einant metams, todėl fotografuoju ir ką tik gautus augalus, ir vėliau po persodinimų, net ir kai nežydi. Nuotraukose žemiau - kokią bešaknę Brassavola nodosa gavau iš užsakymo 2011 m., tada po pusantrų metų jau su šaknimis ir keliais naujais ūgliais ir dabar (2021 m.). Negaliu būti 100 % tikra, bet man atrodo, kad dar tikrai keli patys seniausi iš užsakymo gauti lapai vis dar žaliuoja. Nes tie, kurie atėjo jau su nudegimo žymėmis, galutinai sudžiūvo ir nukrito vos prieš kelis metus. Taigi jie ilgaamžiai.
Urze, mano ir panašiais metais gauta nodosa,, tokia pati. Tai visus likusius metus aš ją gaivelioju, žydėjo, turbūt, vieną kartą. Na, nenori augt, labai sunkiai. Dabar galvoju, kad reikia persodint. Esu įkišus į molio granules.
Gustina, kokio didžio krepšelis ?
B. nodosa norėjau auginti jau seniai, dar šio forumo nebuvo...Bet vis kažkaip neskubu užsisakyti. O dar kai Urzė karts nuo karto pasirodo su savo monstru
tai pamastau, kad vietos ant palangės nebėra šiam augalui, nors kol mažiukas jis visai kompaktiškas.