Dumplūnė (Physalis)

Moderatorius: Evaja

Rašyti atsakymą
Vartotojo avataras
MrGreen
Moderatorius
Pranešimai: 4905
Užsiregistravo: 19 Kov 2010, 20:39
Miestas: Kaunas

Dumplūnė (Physalis)

Standartinė MrGreen » 15 Sau 2019, 17:25

mozaika rašė:
04 Vas 2016, 18:11
Kai kurie nerimsta jau dėl orchidėjų užsakymo, aš džiaugiuosi pirmuoju tokiu šių metiniu užsakymu :dance: .
Amise rašė:
04 Vas 2016, 19:16
Geltoni tai rods tomatilai (dumplūnės)? Pirmąkart auginsit, o gal jau yra tekę ragaut? :)
mozaika rašė:
04 Vas 2016, 19:59
Auginsiu pirmą kartą. Jų būna ant maximinių tortų. Nemėgstu aš tų visokių papuošimų, bet bendradarbės pradėjo peštis, nes mat skanus dalykas. Pusės ir aš paprašiau paragavimui, ir užkabino skonis :).
Eliss rašė:
04 Vas 2016, 20:34
Aš pernai sėjau dumplainius ,kažkada vaikystėj uogienes virėm. Skanu, tiesiog nurenki ir padedi, paskui pagliaudai kaip riešutus.
Amise rašė:
04 Vas 2016, 20:36
mozaika rašė:Auginsiu pirmą kartą. Jų būna ant maximinių tortų. Nemėgstu aš tų visokių papuošimų, bet bendradarbės pradėjo peštis, nes mat skanus dalykas. Pusės ir aš paprašiau paragavimui, ir užkabino skonis :).
Nuliūdinsiu, kad būna ne šitie. Šitie daaug didesni ir kadangi nesu auginus neįsivaizduoju koks tikras skonis, nes visur rašo skirtingai, nes matyt nenurodoma tiksli rūšis :doh: Vienur rašo saldūs, kitur tik konservavimui (tipo panašiai kaip žali konservuoti pomidorai).
Ant tortų būna peruvinės dumplūnės:
http://zaliastotele.lt/prieskoniu-ir-re ... &results=1

http://www.nojus.lt/darzoviu-seklos/per ... berry.html

Maždaug tokie paveiksliukai būna. Tokie dideli kaip jūsų paveiksliuke jau tomatilai (irgi dumplainis, bet kitoks :D ) :)
Šiaip, naminiai dumplainiai skanesni nei nuo torto. Daugiau skonio, saldumo, rūgštelės. Reiks gal ieškot vietos ant palangės pasisėt keletą šiemet ir man :)
mozaika rašė:
04 Vas 2016, 20:41
Aš kaip ragavau, tai būtent ir buvo šviesiai žalsvos spalvos, o ne geltoni. Ir kolegės, kurios diskutavo sakė, kad žalsvesnis skanesni.
Ant šių pakuotės ir buvo aprašymas, kad saldžiarūgščiai, tinka uogienėms ir konservavimui...
Pažiūrėsiu kas gausis, jeigu sudygs sėklos.
Amise rašė:
04 Vas 2016, 20:49
Turėtų gerai dygt :) Neįnoringi. Reiks prisimint vasaros pabaigoj užklaust kaip skonis :scratchheadyellow: :lol:
Urze rašė:
04 Vas 2016, 21:46
Pažįstamas augino vieną dumplūnių rūšį, tai sakė, kad dygo puikiai, augo puikiai tiek lauke, tiek ir šiltnamyje, žydėjo ir mezgė irgi gausiai ir ligi šalnų. Bet va kaip pirmą kartą, tai nežinojo, kada jau skinti reikia, tai pirmi bandymai ragauti buvo smaarkiai ne kokie. Bet palaikė ilgiau neskintus (planavo jau komposto krūvą jomis "pavaišinti") ir tada paaiškėjo, kad jie dar nebaigę buvo nokti pirmais kartais. Sunokusi skani, o pusžalė tai ui, kokia nemiela.
Amise rašė:
04 Vas 2016, 22:07
Nuo tų mažųjų kai prisirpsta pradeda labai skaniai kvepėt :) Kai mama šiltnamyje augino nepamenu ar jautės, bet kai balkone auginau tai mmmm :heartsfade:
Urze rašė:
05 Vas 2016, 09:10
Patikslinti galiu, kur rašiau apie pažįstamo eksperimentus. Augino valgomąją dumplūnę Physalis ixocarpa (aka tomatillo). Jos uogos didesnės nei peruvinės dumplūnės (tos dedamos ant tortų), kaip nedicki pomidorai, tik labai ilgai noksta. O peruvinės būna aukštesnės, apie 1 m ir daugiau.
Dvidešimt ketvirtas žurnalo "Orchidėjos" numeris jau prekyboje
I don't suffer from insanity; I enjoy every minute of it.

Rašyti atsakymą

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečių