Urze rašė:Cycnodes Wine Delight jau pabudo - pučiasi akutė ties pagrindu. Labai gerai, nes ankstyva pradžia (2019 m. sausis) reiškia ilgesnį augimo sezoną. Žiemą praleido ant vakarinės palangės, be papildomų šviesų, 15-18 laipsnių temperatūroj. Kartkartėm čiut palaistydavau, tai tik užpernykštis stiebas kiek pasiraukšlėjo, o pernykštis pūstais šonais gražiai išbuvo. Man priimtinesnis variantas, kai čiut laistoma žiemą ir šaknys išlieka gyvos. Lapus numėtė dar prieš žiemą.
Urze rašė:Praeitais metais Cycnodes Wine Delight pabudo dar sausio mėnesį, ilgas augimo sezonas jam gavosi, net jau žiemai prasidėjus lapų nenorėjo numesti, bet taip ir nesulaukiau žydėjimo. Šiais metais pabudo kovo viduryje, stovi po lempomis dabar. Reik persodinti, bet prieš tai eisiu pasisemti išminties iš puikiojo Lolitos Afanasjevos straipsnio apie Catasetinae grupės orchidėjų auginimą ir priežiūrą. Primenu, kad jis yra žurnalo "Orchidėjos" 12 ir 13 numeriuose, o jei kas neturi žurnalų, yra galimybė įsigyti va čia.
Urze rašė:Šiais metais su
Cycnodes Wine Delight - visiškas pravalas. Sunkiai augo, šaknų mažai leido ir ūglis tesugebėjo užaugt vos ⅓ ankstesnių ūglių dydžio. O ir senieji gumbai susiraukšlėjo kaip naginės. Ir nesu tikra, kur klaidą padariau. :Hmmmm: Gal substratas netiko, o naudojau vietinio pirkimo, kuris iš posmulkės žievės ir durpių. Anksčiau pati sumaišydavau substratą. O gal per drėgna buvo, nes vis papurkšdavau jo vazone pasodintas tuklytes, kad joms paviršiuje drėgmės užtektų.
Du metus jis kuo gražiausiai augo ir žydėjo. Tada persikrausčiau, ir augo metus jau kiek prasčiau ir nežydėjo, o šiemet - va, koks ridikėlio dydžio teužaugo. Ir jau nusprendė ruoštis žiemai, lapai jau gelsta.

- 20200921_181421.jpg (243.2 KiB) Peržiūrėta 630 kartus(ų)
Eliss rašė:Urze, man ir panašu, kad perlaistei. Nors, sako, jų neperlaistysi. Bet jei šaknys negausios, pati bulba vargana, tai lengvai, manau. Pagal savo, auginu molinukuose. Lieju kas savaitę. Jei matau, kad bulba traukiasi, paliejus, atsistato.
indrea rašė:Mano ir Abitailės irgi c.wine delihgt šiemet nusibaigė.Net nesupratau kodėl...

Abitalė rašė:Maniškis Wine Delight po pernykščio žydėjimo iš vis nenuėjo miegeliui, iškart riebų naują ūglį išvarė, bet paskui pastebėjau, kad nuo vidurio ūglio pradėjo šaknis leisti, patikrinus paaiškėjo, kad puvinys įsimetė. Visos senos bulbos supuvo, o nauja nuo vidurio (per centrą pūti pradėjo ir keliavo žemyn) iki apačios. Substaras (kiminai + žievė) kaip visada, laistymo režimas - kaip visada. Net substratas nebuvo stipriai drėgnas kai puvinį pastebėjau. Pašalinau viską kas pagauta puvinio, dabar tokia nabagė ta nauja 'morka' be pagrindo likusi, nei gyva, nei mirusi... (+ - 3 mėnesiai).. . Kokoso plauše įsukta ir per apačią drėkinama, kad šaknys ieškotų kelio gilyn. Kad išgyvens, vilties beveik neturiu...
Baisiai gaila, šiemet kažkoks keistas puvinys prasisuko mano kolekcijoje.. Netekčių daug.