Apšvietimas - natūralus ir dirbtinis
Moderatoriai: Šilingė, mozaika, Urze, EvaJa, Ramsis
Re: Apšvietimas - natūralus ir dirbtinis
Ir bendras vaizdas.
- Prikabinti failai
-
- 48B492B0-8000-4CA8-89E1-A8EE48B38471.jpeg (3.24 MiB) Peržiūrėta 325 kartus(ų)
Labai gražus vaizdas pas jus 

Tempiu naujas orchidėjas į namus, kai niekas nemato... 

Jooo man tik slėptis po pernykščiais lapais
liginant su Jūsų estetika . Super 

Ričardai, prasau nesislepkit. Parodykit savo apsvietima, nes visada idomu kaip kiti irengia
zemuoge, sitos lempos yra importas is Amerikos. Gal vis delto galima butu rast ju Lietuvoje? O jeigu ne, tai jie siuncia i Europa https://www.thehydrobros.com/
Gabriele rašė: ↑Pen Sau 29, 2021 4:55 pm
zemuoge, sitos lempos yra importas is Amerikos. Gal vis delto galima butu rast ju Lietuvoje? O jeigu ne, tai jie siuncia i Europa https://www.thehydrobros.com/
Aciu)
Kaip jau rašiau,pas mane bordakas pilna žodžio prasme.
- Prikabinti failai
-
- 20210131_135942_copy_2073x1008.jpg (274.7 KiB) Peržiūrėta 201 kartus(ų)
Ričardai, kada Jus ijungiat ir isjungiat lempa? Mano yra ijungtos nuo 7 ryto iki 10 vakaro. Ar ne per ilgai dabar galvoju...
Gabriele, viskas priklauso nuo to, kokias orchidėjas auginate. Kai kurios žydi tik tada, kai dienos būna ilgos, kitos - kai trumpos. Kitaip tariant, jų cirkadiniai ritmai gali būti skirtingi. Todėl jei "trumpadienes" auginsite ilgos "dienos" sąlygomis, jos nežydės. Ir atvirkščiai. Aš paprastai mėnesiams einant koreguoju apšvietimo trukmę. Vasarą ir šiaip ilgesnė diena būna, o žiemą šviesas laikau įjungtas apie 12-14 h per parą (dabar nuo 8 iki 21 val.). Nors ir 10 h būtų pakankamai, jei apšvietimas pakankamai stiprus.