Macodes petola
- uranija
- Lietuvos orchidėjininkų draugija
Re: Macodes petola
Įspūdingas krūmas
Aš vis nesiryžtu jos auginti..

-
Kažkodėl man tai viena lengviausiai augančių orchidėjų - svarbu netrukdyti jai.uranija rašė:Įspūdingas krūmasAš vis nesiryžtu jos auginti..
- balina
- Susisiekti:
Rifas rašė:Kelios nuotraukos

Nepaskysiu kiek tiksliai kartų bandėm auginti, bet visi bandymai buvo nesėkmingi - lėtai nykdavo iki nieko.
- uranija
Kuo skiriasi Dossinia nuo Macodes?
Ar nesiskiria? orchidspecies prie Dossinia marmorata radau kad Macodes marmorata yra sinonimas.
Niekur nerandu Macodes petola (jei kas turi daigelį, tai mielai priglausčiau
), tai galvoju gal pabandyti su http://www.shop.schwerter-orchideenzuch ... =8&sort=2a

Niekur nerandu Macodes petola (jei kas turi daigelį, tai mielai priglausčiau

Man gražialapės niekaip neaugo, kur tik nebandžiau jų padėt, lapai sukdavos,nykdavo. Tai paėmiau ,nieko gero nesitikėdama, įtaisiau į plastikinį indą, ant vakarinės palangės, vis papurkšdama Aminocat ir Rasormin. Pradėjo augt kad ir sunkiai, bet judėjimas matos. dabar tik indas tapo negražus. O Biophytum sensityvum vos ne kiekvienam vazone auga. Tik dabar galvoju , ar jis ne koks parazitinis augalas ir atima visą gerą sau 

Oi, kaip norėčiau šito parazito. Labai įdomus kiškiakopūstis, kažkoks mimozinis papartis.
Eliss, Biophytum sensityvum nėra parazitinis augalas. Tiesiog kitiems augalams, su kuriais auga vienam vazone, sudaro konkurenciją dėl išteklių. Čia kaip ir bet kuris kitas augalas.
- mozaika
Galerija
Mažai svarbu yra tai, ką mes galvojame, ar ką mes žinome, ar kuo mes tikime. Svarbiausia yra tai, ką mes darome. – John Ruskin.
Mažai svarbu yra tai, ką mes galvojame, ar ką mes žinome, ar kuo mes tikime. Svarbiausia yra tai, ką mes darome. – John Ruskin.
Smagu gauti tokius linkėjimus! 

Ar būtų norinčių įsigyti? Radau vieną laboratorija, kuri ~20augalu parduoda už 50€. +Atsiuntimas. Vieno augalo savikaina gautūsi ~3-3,5€.
Augalu dydis: 5-7cm
Laboratorijos nuotrauka:
Augalu dydis: 5-7cm
Laboratorijos nuotrauka:
Half woman, half amazing.
Aciu mozaikai, kuri sugunde isigyti si grozi. Siek tiek makro nuotrauku! Svytejimas isties ispudingas!
Fantastiškai atrodo, kai įsižiūri. O kaip ją auginti sekasi? Kaip įkurdinot?
Pas mane du daigai auga įkurdinti mano "varpo" instaliacijoje, t.y. terariume. Sąmanų ir keramzito mišiny. Susirenka daugiausiai terariumo turimos drėgmės - kiminai nepradžiūsta niekada, nebent tik jų paviršius. Šviesos gauna daugiau nei dvylika valandų per parą, tačiau atstumas nuo lempos - didžiausias, nes jos pasodintos ant dugno. Drėgmė terariumo dugne visada apie 90%, temperatūrų kaita pritaikyta labiau šaltį mėgstantiesiems: kambario temperatūra (apie 22-24 laipsnius) mato tik 5 valandas per 24h. Visą kitą laika temperatūra laikosi apie 15-16.
Tokios sąlygos, atrodo, joms labai patinka. Kiekviena ataugėlė per mėnesį išleidžia po naują lapą. Reiktų nepamiršti, kad jas aš pirkau sodinuko dydžio, t.y. gavau laboratorini "flaską". Jos ten itin mažos buvo.
ir beje, laboratorinio flasko aš neišmečiau, nes mačiau, kad tuose drebučiuose yra užsilikę porą dalinių. Tai per tris keturis mėnesius man pridygo gal keturi nauji macodesai. Jie ten nesiekia nė centimetro turbūt, bet.. auga : )
Tokios sąlygos, atrodo, joms labai patinka. Kiekviena ataugėlė per mėnesį išleidžia po naują lapą. Reiktų nepamiršti, kad jas aš pirkau sodinuko dydžio, t.y. gavau laboratorini "flaską". Jos ten itin mažos buvo.
ir beje, laboratorinio flasko aš neišmečiau, nes mačiau, kad tuose drebučiuose yra užsilikę porą dalinių. Tai per tris keturis mėnesius man pridygo gal keturi nauji macodesai. Jie ten nesiekia nė centimetro turbūt, bet.. auga : )
Super. Ačiū. Pas mane jai gal buvo per sausas oras, nes sunkiai augo.
Na, geriausiai augantis augalas micro terariume iskaitant tai, kad istraukiau ji is flasko pries 8-9 menesius.
O kaip siam augalui sekasi pas kitus?
O kaip siam augalui sekasi pas kitus?
- Prikabinti failai
-
- IMG_20190611_203553.jpg (3.76 MiB) Peržiūrėta 5604 kartus(ų)
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečių